Абрикосовий соус
(покроковий рецепт з фото)
Це може звучати безглуздо, але абрикосовий соус просто чарівно поєднується з м'ясними стравами. Спробуйте один раз - і він стане вашим фірязикам блюдом
Чесно кажучи, спочатку цей абрикосовий соус готувався для того, щоб подати його разом з молочною кашею. Однак, інтерес працює, я спробував цей соус разом з м'ясом… і був вражений, наскільки це смачно Звичайно, не всім подобаються кисло-солодкі соуси до м'яса, але якщо вас подібна екзотика не лякає - раджу спробувати, не пошкодуєте.
- Сушені абрикоси (чорнослив) - 200 грам
- Вода - 800 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль, спеції - - За смаком
Курагу промиваємо, потім заливаємо холодною водою і замочуємо 2-3 годину.
Ставимо каструлю з цієї ж водою на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 15-25 хвилин на середньому вогні. Курага повинна розм'якнути.
Зливаємо з кураги воду, що залишилася, перетираємо її через сито або подрібнюємо в блендері.
Додаємо цукор (на фото доданий 1 склянка цукру, тому що соус готувався для молочної каші. Якщо збираєтеся подавати соус до м'яса - достатньо однієї чайної ложки), сіль і спеції за смаком.
Тепер перетерту курагу з цукром і спеціями ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо ще 2-3 хвилини до загустіння.
Знімаємо з вогню, охолоджуємо і подаємо. Смачного!