Рецепт Абрикосовий джем на зиму фото

Абрикосовий джем на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
Літні
Солодке, Джеми, Заготовки

Продовжуючи тему заготовок, Давайте подивимося, як приготувати смачний абрикосовий джем на зиму! Цей джем підкорить будь-якого ласуна, в ньому тільки ніжна сонячна м'якоть абрикосів і цукор! Отже…

Для отримання однорідної маси джему я завжди протираю абрикоси через дрібне сито, це дозволить не потрапити шкуркам і жорстким волокнам в десерт. Багато інших джеми можна подрібнювати за допомогою блендера, але у випадку з абрикосами потрібного ефекту немає.

  • Абрикос - 500 грам
  • Цукор - 400 грам
  • Вода - 1 Склянка
абрикосовий джем на зиму - фото крок 1
Підготуйте тільки самі спілі абрикоси, цукор і воду. Її кількість може бути будь-яким, в залежності від того, наскільки щільно ви зможете укласти абрикоси для варіння. Але про все по-порядку.
абрикосовий джем на зиму - фото крок 2
Абрикоси дуже ретельно вимийте, ділять навпіл, видаліть кісточки.
абрикосовий джем на зиму - фото крок 3
Складіть половинки абрикосів в антипригарним каструлю або таз з товстим дном, залийте водою так, щоб тільки покрило, не більше! Варіть до м'якості фруктів, не більше 10 хвилин.
абрикосовий джем на зиму - фото крок 4
Абрикоси стали м'якими? Тоді беріть сито і протріть варені абрикоси від шкурок і жив, якщо вони є, а в стиглих абрикосах вони майже завжди є.
абрикосовий джем на зиму - фото крок 5
Вийшло ніжне і однорідне абрикосове пюре.
абрикосовий джем на зиму - фото крок 6
Додайте цукор, перемішайте. Каструлю з джемом поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть близько 45-60 хвилин до бажаної густоти. Знімайте піну і періодично перемішуйте джем дерев'яною лопаткою.
абрикосовий джем на зиму - фото крок 7
Моя мама завжди варить до того моменту, коли маса увариться на чверть, такий джем в міру густий, солодкий і дуже смачний.
абрикосовий джем на зиму - фото крок 8
Готовий джем розлийте по стерильним баночках і закатати стерильними кришками. Дайте йому охолонути і приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Схожі рецепти