Абрикосовий джем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Продовжуючи тему заготовок, Давайте подивимося, як приготувати смачний абрикосовий джем на зиму! Цей джем підкорить будь-якого ласуна, в ньому тільки ніжна сонячна м'якоть абрикосів і цукор! Отже…
Для отримання однорідної маси джему я завжди протираю абрикоси через дрібне сито, це дозволить не потрапити шкуркам і жорстким волокнам в десерт. Багато інших джеми можна подрібнювати за допомогою блендера, але у випадку з абрикосами потрібного ефекту немає.
- Абрикос - 500 грам
- Цукор - 400 грам
- Вода - 1 Склянка
Підготуйте тільки самі спілі абрикоси, цукор і воду. Її кількість може бути будь-яким, в залежності від того, наскільки щільно ви зможете укласти абрикоси для варіння. Але про все по-порядку.
Абрикоси дуже ретельно вимийте, ділять навпіл, видаліть кісточки.
Складіть половинки абрикосів в антипригарним каструлю або таз з товстим дном, залийте водою так, щоб тільки покрило, не більше! Варіть до м'якості фруктів, не більше 10 хвилин.
Абрикоси стали м'якими? Тоді беріть сито і протріть варені абрикоси від шкурок і жив, якщо вони є, а в стиглих абрикосах вони майже завжди є.
Вийшло ніжне і однорідне абрикосове пюре.
Додайте цукор, перемішайте. Каструлю з джемом поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть близько 45-60 хвилин до бажаної густоти. Знімайте піну і періодично перемішуйте джем дерев'яною лопаткою.
Моя мама завжди варить до того моменту, коли маса увариться на чверть, такий джем в міру густий, солодкий і дуже смачний.
Готовий джем розлийте по стерильним баночках і закатати стерильними кришками. Дайте йому охолонути і приберіть в прохолодне місце для зберігання.