Рецепт Абрикосовий джем фото

Абрикосовий джем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На швидку руку, Літні
Солодке, Джеми, Заготовки

Абрикос-дивовижний яскравий плід, наповнений річним жарким сонцем і вітамінами. З нього можна приготувати багато різних страв: десерти, випічку, заготовки. Я хочу поділиться рецептом приготування джему.

Пектин - природний загусник і стабілізатор, який часто використовують в харчовій промисловості, а також в домашніх заготовках. З'єднайте пектин і абрикос в одній банці, і ви отримаєте смачний, ароматний і корисний джем.

  • Абрикоси - 300 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Пектин - 1 Ст. Ложка
абрикосовий джем - фото крок 1
1. Абрикоси вимийте, видаліть кісточки.
абрикосовий джем - фото крок 2
2. Наріжте абрикоси дрібними шматочками, помістіть в каструлю з товстим дном, posиpyte pektinom, поставте на повільний вогонь. Доведіть абрикоси з пектином до кипіння і перемішайте.
абрикосовий джем - фото крок 3
3. Додайте цукор, варіть приблизно 5-7 хвилин до загустіння, помішуючи дерев'яною ложкою.
абрикосовий джем - фото крок 4
4. Вилийте гарячий джем в стерилізовані банки, закатати кришкою. Остудіть, зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти