Абрикосовий джем
(покроковий рецепт з фото)
Абрикос-дивовижний яскравий плід, наповнений річним жарким сонцем і вітамінами. З нього можна приготувати багато різних страв: десерти, випічку, заготовки. Я хочу поділиться рецептом приготування джему.
Пектин - природний загусник і стабілізатор, який часто використовують в харчовій промисловості, а також в домашніх заготовках. З'єднайте пектин і абрикос в одній банці, і ви отримаєте смачний, ароматний і корисний джем.
- Абрикоси - 300 грам
- Цукор - 300 грам
- Пектин - 1 Ст. Ложка
1. Абрикоси вимийте, видаліть кісточки.
2. Наріжте абрикоси дрібними шматочками, помістіть в каструлю з товстим дном, posиpyte pektinom, поставте на повільний вогонь. Доведіть абрикоси з пектином до кипіння і перемішайте.
3. Додайте цукор, варіть приблизно 5-7 хвилин до загустіння, помішуючи дерев'яною ложкою.
4. Вилийте гарячий джем в стерилізовані банки, закатати кришкою. Остудіть, зберігайте в прохолодному місці.