Абрикосовий джем з апельсином на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я поділюся з вами рецептом сонця в банку. Абрикосовим джемом ви будете насолоджуватися всю зиму. Цей джем не тільки джерело вітамінів, але і відмінний настрій і натхнення!
Рецепт, як приготувати абрикосовий джем з апельсином на зиму, яким я поділюся сьогодні з вами, у мене давно, і виробився він поступово, з роками, методом проб і помилок. Мені дуже подобається поєднання апельсина і абрикосів. Цитрусові дають настільки яскравий і насичений смак і аромат, що здається, ніби весь джем зроблений з апельсина. Смак готового джему солодкий, злегка гірко-пряний, з легкою кислинкою. Загалом, дуже смачно, спробуйте!
До речі, для приготування цього джему я використовую солодкі абрикоси. Якщо вони у вас кислуваті, то додайте більше цукру.
- Абрикоси - 1 кілограм
- Апельсин - 1/2 штуки
- Цукор - 600 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Абрикоси я раджу використовувати добре стиглі, навіть переспілі, але не гнилі, звичайно. Саме з таких абрикосів вийде гарне густе і однорідне пюре.
Абрикоси переберіть і промийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки.
Пропустіть абрикоси через м'ясорубку або подрібніть в кухонному комбайні. Повинна вийти повністю однорідна кашоподібна маса.
Апельсини поріжте на довільні шматки і також пропустіть через м'ясорубку.
Змішайте абрикосове пюре з подрібненим апельсином. Апельсини не отримають настільки однорідними, як абрикоси, адже шкірка апельсина досить тверда.
Перемішайте вийшло пюре разом з цукром і відразу ж ставте на вогонь.
Варіть абрикосовий джем з апельсином 30-40 хвилин на повільному вогні, часто помішуючи.
Розлийте абрикосовий джем з апельсином по чистим стерилізованим банкам і закатати металевими кришками. От і все! Прибирайте остиглі банки з джемом в темне прохолодне місце аж до зими, щоб і тоді насолоджуватися літніми промінчиками сонця.