Гарбуз з апельсином на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Гарбуз - це не тільки дуже смачний, але і досить корисний овоч, а якщо з'єднати його з яскравим сонячним апельсином, то вийде чудове частування, яке буде радувати вас в холодну зиязик пору.
Скажу вам чесно, я шалено люблю як гарбуз, так і апельсини, тому для мене цей рецепт приготування гарбуза з апельсином на зиму став справжньою знахідкою. Ці ласощі виходить досить цікаве за смаком, та й за зовнішнім виглядом і консистенції теж, зразок і на варення не особливо схоже, скоріше цільні шматочки гарбуза, залиті сиропом. Це дійсно дуже і дуже смачно, а ви тільки уявіть, як таке яскраве частування піднімає настрій, коли за вікном слякоть і сніг. Ну що тут сказати, з цим простим рецептом гарбуза з апельсином на зиму, ви приготуєте відмінну заготовку, яка сподобається всім без винятку.
- Гарбуз - 1 кілограм
- Апельсин - 1 штука
- Цукор - 850 грам
Для початку зрізаємо з гарбуза шкірку, видаляємо м'якоть і нарізаємо гарбуз на невеликі кубики, всього очищеної гарбуза повинно вийти 1 кг.
Апельсин так само чистимо і нарізаємо дрібно, викладаємо його до гарбузі і засипаємо все цукром.
Відставляємо миску в сторону до тих пір, поки цукор повністю не розтане.
Потім ми ставимо миску з гарбузом і апельсином на вогонь і варимо їх на повільному вогні протягом 40-60 хвилин після закипання.
Тепер розливаємо гарячу масу по стерилізованим банкам і закочує їх. Пару баночок можна закрити звичайними кришками і поставити в холодильник, адже через 12 годин наше ласощі буде готово, і ви зможете його спробувати. Смачного!