Гарбуз, як ананас на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Так, так, гарбуз теж можна приготувати так, що вона буде дуже схожа на ананас! Пропоную вам спробувати мій варіант, гарбуз прекрасно зберігається, буде радувати вас взимку.
Отже, розповідаю, як приготувати гарбуз, як ананас на зиму. Відразу підготуйте стерильні баночки і кришки. З даної кількості продуктів виходить дві баночки по 0, 5 L. Потім очистіть гарбуз, підготуйте її до варіння. Зваріть сироп зі спеціями і цукром. Проваріть в ньому гарбуз, час я вказала зразкову, так як гарбуз буває різних сортів, одні варяться 5 хвилин, інші 20. Тому дивіться, щоб гарбуз не переварити і не перетворилася на кашу. Додайте оцет, розкладіть по банках і закатати. Все легко і швидко! хай щастить!
- Вода - 750 мілілітрів
- Гарбуз (очищена) - 750 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Перець запашний горошком - 3 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Оцет столовий 9% - 1, 5 Ст. Ложки
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Гарбуз очистите від шкірки, видаліть внутрішній волокнистий край. Зважте 750 г. Поріжте невеликими шматочками.
3. Відміряйте потрібну кількість води, покладіть туди цукор, перець духмяний, гвоздику. Доведіть сироп до кипіння.
4. У киплячий сироп покладіть всю гарбуз відразу. Варіть з моменту закипання 15 хвилин. Якщо шматочки великі - 20 хвилин. А краще пробуйте, сорту гарбуза різні, головне не переварити. Якщо гарбуз стала м'якою, значить переходите до наступного кроку.
5. В кінці варіння влийте оцет, перемішайте і зніміть з вогню каструлю.
6. Розкладіть гарбуз по стерильним баночках, залийте сиропом і закатати. Переверніть догори дном і залиште остигати. Після чого можна прибрати для зберігання в льох або комору.
7. Смачного!