Ананас, смажений на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Ананас, смажений на грилі - прекрасна солодка закуска або екзотичний гарнір до птиці або м'яса. Дуже оригінальний спосіб урізноманітнити своє меню під час літніх пікніків.
Здивувати гостей під час вилазок на природу непросто, оскільки в більшості випадків готуються одні й ті ж страви - якимось способом смажене м'ясо, подається зі свіжими, рідше - з обсмаженими на грилі овочами. Рекомендую урізноманітнити меню пікніків і до традиційного смаженого шашлику подати не звичні овочі, ананас, смажений на грилі. Ананас в наш час купити нескладно, готується він не складніше будь-якого іншого фрукта або овоча - чому б не спробувати?
- Ананас - 1 штука
- Кокосове молоко - 200 мілілітрів
- Коричневий цукор - - За смаком
Беремо стиглий ананас.
Відрізаємо верхівку.
Відрізаємо дно.
Ножем зрізаємо шкірку ананаса.
З обрізаних шматочків шкірки ананаса можна зварити хороший компот. Нам же потрібна виключно м'якоть ананаса.
Розрізаємо навпіл.
Потім - на чверті.
Жорстке центральне ядро я завжди вирізаю.
Розрізаємо на дольки.
Складаємо шматочки ананаса в щільно закривається поліетиленовий пакет.
Туди ж заливаємо кокосове молоко. Закриваємо пакет - і в холодильник маринуватися. Маринувати потрібно як мінімум 3 годину.
Викладаємо шматочки ананасів на гриль або на деко, застелений фольгою.
Посипаємо коричневим цукром (опціонально, якщо ананас солодкий - можна цього не робити), запікаємо / смажимо 2-3 хвилини з одного боку.
Перевертаємо і смажимо з іншого боку до готовності. Зняти ананаси з гриля потрібно раніше, ніж вони почнуть підгоряти.
Власне, ананаси готові. Подаємо як гарнір або закуски. Смачного!