Варення з агрусу з апельсином на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите агрус? Тоді вам точно сподобається моє сьогоднішнє варення! Воно в міру солодке, з приємними цитрусовими нотками. Відмінно зберігається всю зиму і радує своїм ароматом! дивимося?
Варення з агрусу з апельсином має яскравий смак і аромат (завдяки останньому). Для консервації такого варення я не використовую консерванти (лимонний сік або кислоту), в ягодах вистачає своїх кислот, воно відмінно стоїть всю зиму при дотриманні умов зберігання. Хай щастить!
- Апельсин - 0, 5 штуки
- Агрус - 400 грам
- Цукор - 400 грам
- Вода - 100 мілілітрів
Отже, підготуйте ягоди і фрукти, цукор і стерильні банки. Приступимо!
Спочатку потрібно підготувати агрус, для цього добре промиті і перебрані ягоди складіть в зручну тару, приступите до обрізання хвостиків з двох сторін. З цим завданням відмінно впораються манікюрні ножиці і помічники! апельсин вимийте, зніміть шкірку, видаліть білі плівки зверху, сам апельсин поріжте часточками.
У каструлю складіть ягоди агрусу, апельсин, цукор, влийте воду.
Доведіть варення до кипіння. Зніміть з вогню, остудіть. Після знову доведіть до кипіння, provara 5 хвилин, остудіть. І третій раз доведіть до кипіння, provara 10 хвилин.
Розлийте гаряче варення по стерильним банкам і закатати. На добу укутайте в ковдру, після приберіть в прохолодне місце для зберігання.