Варення з агрусу з полуницею, малиною і апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ароматну, смачну і оригінальну заготовку я хочу вам запропонувати додати в кулінарну скарбничку. Поєднання ягід і цитрусових - це приголомшливо! Обов'язково спробуйте повторити вдома!
Перед вами покрокова інструкція, як приготувати варення з агрусу з полуницею, малиною і апельсином. У літній сезон, коли дозрівають всі ягоди, ідея такого міксу абсолютно не здається дивною.
Якщо ви любите експериментувати з заготовками, запам'ятовуйте рецепт!
- Полуниця - 500 грам
- Малина - 250 грам
- Агрус - 500 грам
- Цукор - 1.3 кілограма
- Апельсин - 1 штука
1
Апельсин вимийте, ошпарьтеокропом і наріжте тонкими скибочками.
2
Всі ягоди вимийте і висушіть.
3
Агрус, малину, полуницю і апельсин викладіть в сотейник або каструлю і поставте на вогонь.
4
Як тільки ягоди стануть м'якше і почнуть виділяти сік, всипте цукор.
5
Дайте йому розчинитися на повільному вогні. Після акуратно перемішайте.
6
Скільки варити таке варення, сказати складно. Все залежить від того, яку консистенцію ви хочете отримати. Можна варити всього пару хвилин або ж уварити до стану густого джему.
7
Баночки заздалегідь потрібно простерилізувати, а потім можете розлити по ним гаряче варення і закатати.