Варення з агрусу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Це варення з агрусу на зиму в домашніх умовах виходить швидше схожим на джем, але я його дуже довго виварювали. А якщо поварити ще довше - можна зробити домашній мармелад. Смакота!
Чесно кажучи, такий рецепт приготування варення з агрусу на зиму цілком допускає дві варіації, отримання легкого і дуже смачного світлого сиропу, який можна додавати в чай, мазати на булочку і т.Д., а також густого темного конфитюра, який потім, взимку, ви зможете використовувати, як самостійне ласощі. Спробуйте і так, і так, і переконайтеся, що цей простий рецепт варення з агрусу на зиму універсальний!
- Агрус - 3 кілограма
- Цукор - 1.5 кілограма
- Вода - 3 склянки
1. Ягоди перебираємо, моєму і очищаємо від дрібного сміття.
2. Перекладаємо в каструлю, додамо воду, трохи пригорнемо зверху ягоди. Доводимо до кипіння, ще 10 хвилин кип'ятимо, знімаючи пінку.
3. Дістаємо з каструлі все ягоди, перетираємо їх через сито над каструлею.
4. У сироп в каструлі засипаємо цукор, перемішуємо до повного його розчинення. Кип'ятимо 40 хвилин.
5. Якщо хочете варення погустіше - можна почекати день і на наступний день проварити цей сироп ще півгодини, поки не стане темним і густим.
6. Закочує в стерильні баночки. Готово!