Варення з агрусу на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Це варення з агрусу на зиму в домашніх умовах виходить швидше схожим на джем, але я його дуже довго виварювали. А якщо поварити ще довше - можна зробити домашній мармелад. Смакота!
Чесно кажучи, такий рецепт приготування варення з агрусу на зиму цілком допускає дві варіації, отримання легкого і дуже смачного світлого сиропу, який можна додавати в чай, мазати на булочку і т.Д., а також густого темного конфитюра, який потім, взимку, ви зможете використовувати, як самостійне ласощі. Спробуйте і так, і так, і переконайтеся, що цей простий рецепт варення з агрусу на зиму універсальний!
- Агрус - 3 кілограма
- Цукор - 1.5 кілограма
- Вода - 3 склянки
![варення з агрусу на зиму - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_krijovnika_na_zimu-122053.webp)
1. Ягоди перебираємо, моєму і очищаємо від дрібного сміття.
![варення з агрусу на зиму - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_krijovnika_na_zimu-122054.webp)
2. Перекладаємо в каструлю, додамо воду, трохи пригорнемо зверху ягоди. Доводимо до кипіння, ще 10 хвилин кип'ятимо, знімаючи пінку.
![варення з агрусу на зиму - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_krijovnika_na_zimu-122055.webp)
3. Дістаємо з каструлі все ягоди, перетираємо їх через сито над каструлею.
![варення з агрусу на зиму - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_krijovnika_na_zimu-122056.webp)
4. У сироп в каструлі засипаємо цукор, перемішуємо до повного його розчинення. Кип'ятимо 40 хвилин.
![варення з агрусу на зиму - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_krijovnika_na_zimu-122057.webp)
5. Якщо хочете варення погустіше - можна почекати день і на наступний день проварити цей сироп ще півгодини, поки не стане темним і густим.
![варення з агрусу на зиму - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/varene_iz_krijovnika_na_zimu-122058.webp)
6. Закочує в стерильні баночки. Готово!