Рецепт Абрикосовий компот на зиму фото

Абрикосовий компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок
Напої , Компоти
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У дитинстві абрикосовий компот на взимку був самим моїм улюбленим. Великі тверді половинки абрикоса виловлювалися великою ложкою з величезною тоді трилітрової банки, ммм… Згадуємо дитинство і готуємо!

Опис приготування:

Абрикосовий компот на зиму на трилітрову банку добре зберігається і завжди із задоволенням випивається. Можете з абрикосів витягнути кісточки і розділити кожен плід навпіл. Особливо якщо абрикоси дуже великі або не зовсім стиглі. Занадто стиглі абрикоси краще в абрикосовий компот на зиму класти цілими, щоб вони не втратили форму. У компот можна додавати малину або вишню, зовсім небагато, щоб тільки змінити колір і надати компоту відтінок смаку інший ягоди. І для зручності користуйтеся пластиковою кришкою з отворами для зливу окропу з банок! Ну, а про все інше - читайте рецепт абрикосового компота на зиму, дізнаєтеся Успіхів!

  • Абрикос - 5 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
  • Вода - 15 літрів
абрикосовий компот на зиму - фото крок 1
Зібрати або купити абрикоси, лучше сорт "прищепу".
абрикосовий компот на зиму - фото крок 2
Перебрати, помити, обсушити абрикоси.
абрикосовий компот на зиму - фото крок 3
Чисті банки на третину наповнити ягодами.
абрикосовий компот на зиму - фото крок 4
Банки залити окропом, накрити стерилізованими кришками. Залишити на 20 хвилин.
абрикосовий компот на зиму - фото крок 5
Злити воду з банок в каструлю, закип'ятити, додати цукор і лимонку.
абрикосовий компот на зиму - фото крок 6
Знову залити сироп в банки і закатати. Перевернути, укутати і остудити банки.
абрикосовий компот на зиму - фото крок 7
Сироп компоту виходить ось таким красивим. Смачного!

Схожі рецепти