Абрикосовий компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 г. 0 хв.
У дитинстві абрикосовий компот на взимку був самим моїм улюбленим. Великі тверді половинки абрикоса виловлювалися великою ложкою з величезною тоді трилітрової банки, ммм… Згадуємо дитинство і готуємо!
Опис приготування:
Абрикосовий компот на зиму на трилітрову банку добре зберігається і завжди із задоволенням випивається. Можете з абрикосів витягнути кісточки і розділити кожен плід навпіл. Особливо якщо абрикоси дуже великі або не зовсім стиглі. Занадто стиглі абрикоси краще в абрикосовий компот на зиму класти цілими, щоб вони не втратили форму. У компот можна додавати малину або вишню, зовсім небагато, щоб тільки змінити колір і надати компоту відтінок смаку інший ягоди. І для зручності користуйтеся пластиковою кришкою з отворами для зливу окропу з банок! Ну, а про все інше - читайте рецепт абрикосового компота на зиму, дізнаєтеся Успіхів!
- Абрикос - 5 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Вода - 15 літрів
Зібрати або купити абрикоси, лучше сорт "прищепу".
Перебрати, помити, обсушити абрикоси.
Чисті банки на третину наповнити ягодами.
Банки залити окропом, накрити стерилізованими кришками. Залишити на 20 хвилин.
Злити воду з банок в каструлю, закип'ятити, додати цукор і лимонку.
Знову залити сироп в банки і закатати. Перевернути, укутати і остудити банки.
Сироп компоту виходить ось таким красивим. Смачного!