Рецепт Абрикосовий компот фото

Абрикосовий компот
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок
Напої , Компоти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Дуже смачний компот виходить з абрикосів. Його роблять зі шматочків, з цільних плодів. Такий напій можна закупорити на зиму або пити відразу. Розповідаю, як приготувати абрикосовий компот.

Опис приготування:

Абрикоси - це плоди сонця, вони зберігають свій смак і корисні властивості. Готовий напій виходить насиченим і ароматним. Якщо готуєте компот з кісточками, то зберігати його варто не більше року, адже саме кісточки виділяють отруйні речовини. Можна доповнити його смак різними ягодами і фруктами.

  • Абрикоси - 300 грам
  • Цукровий пісок - 100-150 грам
  • Вода очищена - За смаком
абрикосовий компот - фото крок 1
1. Банку простерилизуйте: обдайте її разом з кришкою окропом, потім злийте воду і витріть банку насухо.
абрикосовий компот - фото крок 2
2. Абрикоси помийте і розріжте на половинки, банку заповніть на 1/3 плодами.
абрикосовий компот - фото крок 3
3. Окропом залийте банку до самого верху, потім накрийте її кришкою і відставте до охолодження (щоб вона була теплою).
абрикосовий компот - фото крок 4
4. Приберіть кришку з теплою банки, злийте рідину в каструлю і відправте її на вогонь, доведіть до кипіння.
абрикосовий компот - фото крок 5
5. Рідиною залийте знову банку і залиште до охолодження.
абрикосовий компот - фото крок 6
6. В останній раз злийте рідину в каструлю, додайте цукор і прокип'ятіть, знову залийте банку вийшов сиропом, закупорте. Перевертаєте банку шийкою вниз, укутують її будь-що-небудь тепле і залишаєте до повного охолодження, а потім вже можна перекласти заготовку в комору.

Схожі рецепти