Абрикосовий компот
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний компот виходить з абрикосів. Його роблять зі шматочків, з цільних плодів. Такий напій можна закупорити на зиму або пити відразу. Розповідаю, як приготувати абрикосовий компот.
Абрикоси - це плоди сонця, вони зберігають свій смак і корисні властивості. Готовий напій виходить насиченим і ароматним. Якщо готуєте компот з кісточками, то зберігати його варто не більше року, адже саме кісточки виділяють отруйні речовини. Можна доповнити його смак різними ягодами і фруктами.
- Абрикоси - 300 грам
- Цукровий пісок - 100-150 грам
- Вода очищена - За смаком
1. Банку простерилизуйте: обдайте її разом з кришкою окропом, потім злийте воду і витріть банку насухо.
2. Абрикоси помийте і розріжте на половинки, банку заповніть на 1/3 плодами.
3. Окропом залийте банку до самого верху, потім накрийте її кришкою і відставте до охолодження (щоб вона була теплою).
4. Приберіть кришку з теплою банки, злийте рідину в каструлю і відправте її на вогонь, доведіть до кипіння.
5. Рідиною залийте знову банку і залиште до охолодження.
6. В останній раз злийте рідину в каструлю, додайте цукор і прокип'ятіть, знову залийте банку вийшов сиропом, закупорте. Перевертаєте банку шийкою вниз, укутують її будь-що-небудь тепле і залишаєте до повного охолодження, а потім вже можна перекласти заготовку в комору.