Рецепт Баклажани під соусом бешамель фото

Баклажани під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно, М'ясо, Овочі, Молочні продукти, Вершки, Сир, Баклажан, Фарш
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Випічка, Гарячі страви, Соуси, Соус Бешамель

Приготувати баклажани під соусом бешамель в домашніх умовах дуже просто. Спробуйте овочі з фаршем саме за цим рецептом - і ви насолодитеся їх приголомшливим смаком.

Готувати баклажани під соусом бешамель можна в будь-якій формі. В даному рецепті також використовується фарш, помідори і цибулю. Соус готується традиційним способом, а перед відправкою горщиків з баклажанами в духовку робиться "шапочка" з сиру.

  • Фарш - 300 грам
  • Баклажани - 1 штук
  • Цибуля - 1 штук
  • Помідор - 1 штук
  • Сир - 150 грам
  • Вершки - 150 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
баклажани під соусом бешамель - фото крок 1
1. Для приготування цієї страви нам знадобляться найпростіші інгредієнти. Фарш можна зробити самим, а можна використовувати будь-який вже готовий.
баклажани під соусом бешамель - фото крок 2
2. Наріжте баклажани кубиками і залиште в мисці, щоб пішла гіркота (попередньо їх трохи посоліть).
баклажани під соусом бешамель - фото крок 3
3. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії.
баклажани під соусом бешамель - фото крок 4
4. Додаємо фарш і смажимо на слабкому вогні, постійно помішуючи.
баклажани під соусом бешамель - фото крок 5
5. В середині смаження кладемо баклажани і помідори. Обсмажуємо все до готовності на слабкому вогні.
баклажани під соусом бешамель - фото крок 6
6. У невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло і додаємо борошно. Прожарюємо трохи до золотистого кольору, після чого вливаємо вершки або жирне молоко.
баклажани під соусом бешамель - фото крок 7
7. На дно кокотніци викладаємо начинку і заливаємо отриманим соусом. Шапочку робимо з сиру і відправляємо горщики в духовку на 20 хвилин.
баклажани під соусом бешамель - фото крок 8
8. Подаються баклажани під соусом бешамель в гарячому вигляді і прикрашаються (при бажанні) зеленню.

Схожі рецепти