Баклажани під соусом бешамель
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати баклажани під соусом бешамель в домашніх умовах дуже просто. Спробуйте овочі з фаршем саме за цим рецептом - і ви насолодитеся їх приголомшливим смаком.
Готувати баклажани під соусом бешамель можна в будь-якій формі. В даному рецепті також використовується фарш, помідори і цибулю. Соус готується традиційним способом, а перед відправкою горщиків з баклажанами в духовку робиться "шапочка" з сиру.
- Фарш - 300 грам
- Баклажани - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Помідор - 1 штук
- Сир - 150 грам
- Вершки - 150 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
1. Для приготування цієї страви нам знадобляться найпростіші інгредієнти. Фарш можна зробити самим, а можна використовувати будь-який вже готовий.
2. Наріжте баклажани кубиками і залиште в мисці, щоб пішла гіркота (попередньо їх трохи посоліть).
3. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії.
4. Додаємо фарш і смажимо на слабкому вогні, постійно помішуючи.
5. В середині смаження кладемо баклажани і помідори. Обсмажуємо все до готовності на слабкому вогні.
6. У невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло і додаємо борошно. Прожарюємо трохи до золотистого кольору, після чого вливаємо вершки або жирне молоко.
7. На дно кокотніци викладаємо начинку і заливаємо отриманим соусом. Шапочку робимо з сиру і відправляємо горщики в духовку на 20 хвилин.
8. Подаються баклажани під соусом бешамель в гарячому вигляді і прикрашаються (при бажанні) зеленню.