Фаршировані черепашки під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
На обід або вечерю для всієї родини рекомендую зробити це неймовірно апетитне блюдо. Ситно, смачно, нескладно в процесі і дивно оригінально. Спробуйте, і вам обов'язково сподобається!
Поспішаю поділитися з вами дуже цікавим варіантом, як приготувати фаршировані черепашки під соусом "бешамель" . В якості начинки тут використовується 3 виду сиру і шпинат, виходить дуже ніжно і апетитно. Щоб страва була більш пікантним і виглядало не надто блідо, рекомендую також додати трохи томатного соусу. Ви побачите, як черепашки відразу заграють яскравими квітами і стануть ще смачніше. Це класне блюдо для всієї родини, так що раджу взяти на замітку.
- Мушлі - 500 грам (макарони)
- Rikotta - 800 грам
- Пармезан - 120 грам
- Моцарелла - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Шпинат - 300 грам
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Томатний соус - 1 Склянка
- Соус "бешамель" - 2 склянки (вершкове масло, мука, молоко, мускатний горіх)
- Пластівці перцю чилі - 1.5 чайних ложки
1. Насамперед потрібно в підсоленій воді відварити черепашки. Важливо не переварити, досить хвилин 5-6.
2. Спочатку відкиньте їх на друшляк, а після розкладіть на деку або рушник, щоб повністю прибрати воду.
3. Поки макарони стікають, можна зробити начинку: з'єднайте в глибокій мисці збиті яйця, rikottu, tertuû mocarellu і половину сиру Пармезан. Додайте шпинат, сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішайте.
4. Для приготування соусу "бешамель" розтопіть грам 50 вершкового масла, додайте пару ложок борошна і обсмажте до золотистого кольору. Після тонкою цівкою вливайте молоко, постійно помішуючи. Посоліть соус і додайте мускатний горіх. Уварите до загустения.
5. Тепер можна збирати блюдо. Підготуйте жароміцних форму, наповніть акуратно черепашки начинкою і викладіть у форму.
6. Зверху викладіть трохи томатного соусу. В даному випадку це готовий соус "маринара", але ви можете зробити будь-який, який вам подобається.
7. Викладіть соус "бешамель" . Щоб зручно було розділяти черепашки перед подачею, розміщуйте соус точно на них.
8. Зверху присипте відкладеним пармезаном і пластівцями перцю. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку.
9. Запікайте черепашки хвилин 30-40 до румяности.
Смачного!
Смачного!