Котлетки «черепашки»
(покроковий рецепт з фото)
У вас теж діткам складно догодити в їжі і доводиться викручуватися, придумуючи різні незвичайні та оригінальні страви, гарно оздоблені і апетитні? Тоді цей рецепт однозначно вам підійде!
Сьогодні хочу поділитися з вами оригінальним рецептом, як приготувати котлетки «Черепашки». Котлетки «Черепашки» готуються не складніше звичайних котлет. Єдине: доведеться трохи повозитися з прикрасою котлеток і наданням їм форми черепашок. Але і це зовсім не складно, нам допоможуть звичайні сосиски і бутербродний сир. До речі, готувати будемо котлетки в духовці, що дуже корисно (особливо для дітей).
- Фарш - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Сосиски - 3 штуки
- Сир бутербродний - 2 скибочки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Заздалегідь приготуйте фарш для котлет, додайте до нього цибулю, посоліть і поперчіть за смаком. Можете також додати розмочені в молоці хліб і яйце, але я не кладу їх в фарш для котлет в духовці.
Дві сосиски розріжте навпіл уздовж, а потім навпіл поперек. У вас вийде 4 ніжки для черепашок. На кінчиках ніжок зробіть набольшие надрізи. Третю сосиску розріжте на 3 частини. З середини зробіть два хвостика, а з кінчиків - дві голови, зробивши надріз для рота і вставивши по дві горошинки перцю - "очі" .
Тепер зберіть котлетки. Сформуйте котлету, як зазвичай, але не дуже маленьку. Вставте ніжки, голову і хвостик у визначені для них місця. Бутербродний сир поріжте смужками, викладіть з них сіточку на спинці черепашки. Перекладіть черепашок в форму для запікання. Накрийте фольгою і відправте в духовку на 30-35 хвилин (температура 180 градусів).
Готових черепашок подавайте, прикрасивши зеленню. Їжте із задоволенням!