Фаршировані черепашки під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе і рідних апетитним і дуже смачним блюдом? Тоді не полінуйтеся і повторіть цей зовсім нескладний рецепт приготування фаршированих черепашок під вершковим соусом.
Досить оригінальний варіант подачі традиційного м'яса з макаронами - це фаршировані черепашки під вершковим соусом в домашніх умовах. Від такої страви неможливо відірватися. Подавати до столу його можна з овочами як свіжими, так і маринованими, наприклад.
- Мушлі - 400 грам
- М'ясо - 350-400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 4-6 зубчиків
- Жовтки - 4 штуки(+ 1 білок або ціле яйце)
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
1. Насамперед потрібно зайнятися фаршем. М'ясо вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити в комбайні) разом з часником. Вбити яйце або білок, додати за смаком сіль, перець і інші спеції.
2. Як слід перемішати фарш і наповнити їм макарони. В цей час поставити на вогонь каструлю з водою і довести до кипіння.
3. Після закипання воду підсолити, потім відправити туди черепашки. Варити на середньому вогні близько 5-7 хвилин.
4. Тепер можна зайнятися соусом. Для початку поставте розігріватися сковороду з маслом. Очистіть цибулину. Наріжте її дрібними кубиками (при бажанні можна і не використовувати овочі).
5. Викладіть цибулю в сковороду і обсмажте.
6. Поки смажиться цибуля, вбийте в невелику мисочку жовтки і додайте до них близько 100 мілілітрів вершків.
7. Решта вершки вилийте до обсмаженої цибулі.
8. Додати сіль, додайте перець, мускатний горіх, улюблені спеції або сушені трави. Потім додайте для пікантності трохи білого вина.
9. Влити жовтки з вершками тонкою цівкою. Варити соус на середньому вогні, постійно помішуючи.
10. Готові макарони акуратно дістати з води шумівкою і викласти на тарілки для подачі. Сир натерти на тертці.
11. Додати його в соус, акуратно перемішати. От і все: фаршировані черепашки під вершковим соусом в домашніх умовах готові до подачі. Можна попередньо відправити їх в соус або полити їм зверху.