Рецепт Брокколі під соусом «бешамель» фото

Брокколі під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Овочі , Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло , Брокколі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри , Соуси
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 45 хв.

Хочете приготувати неймовірно апетитне овочеве блюдо, яке можна подати як самостійно, так і як гарнір до м'яса або риби? Спробуйте приготувати брокколі під соусом"Бешамель" .

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно розігріти духовку приблизно до 180 градусів.

2. У каструлі доведіть до кипіння воду.

3. Брокколі вимийте, розділіть на суцвіття і при необхідності наріжте. Потім опустіть у воду і відваріть (близько 5 хвилин).

4. Відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвої рідини.

5. Форму для запікання трохи змастіть рослинною олією, викладіть туди брокколі. Посоліть і поперчіть за смаком. При бажанні доповніть цей простий рецепт брокколі під соусом"Бешамель" кольоровий або брюссельською капустою, наприклад.

6. Тепер можна зайнятися соусом. На сковороді розтопіть вершкове масло.

7. Всипте просіяне борошно, почніть активно перемішувати. Борошно повинна стати трохи підсмаженої.

8. Тонкою цівкою влийте молоко. На маленькому вогні, постійно помішуючи, трохи Уваров соус.

9. Додайте за смаком сіль і перець. Можна ще - дрібку мускатного горіха.

10. Зніміть соус з вогню, додайте туди жовток. Ще раз як слід перемішайте і вилийте на брокколі.

11. Натріть на тертці сир, посипте їм зверху.

12. Ось і весь нескладний варіант, як приготувати брокколі під соусом"Бешамель" . Залишилося відправити форму в розігріту духовку. Запікайте блюдо близько 40 хвилин.

  • Брокколі - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Борошно - 50 грам
  • Молоко - 750 мілілітрів
  • Жовток - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сир - 100 грам
1. Насамперед потрібно розігріти духовку приблизно до 180 градусів.

2. У каструлі доведіть до кипіння воду.

3. Брокколі вимийте, розділіть на суцвіття і при необхідності наріжте. Потім опустіть у воду і відваріть (близько 5 хвилин).

4. Відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвої рідини.

5. Форму для запікання трохи змастіть рослинною олією, викладіть туди брокколі. Посоліть і поперчіть за смаком. При бажанні доповніть цей простий рецепт брокколі під соусом"Бешамель" кольоровий або брюссельською капустою, наприклад.

6. Тепер можна зайнятися соусом. На сковороді розтопіть вершкове масло.

7. Всипте просіяне борошно, почніть активно перемішувати. Борошно повинна стати трохи підсмаженої.

8. Тонкою цівкою влийте молоко. На маленькому вогні, постійно помішуючи, трохи Уваров соус.

9. Додайте за смаком сіль і перець. Можна ще - дрібку мускатного горіха.

10. Зніміть соус з вогню, додайте туди жовток. Ще раз як слід перемішайте і вилийте на брокколі.

11. Натріть на тертці сир, посипте їм зверху.

12. Ось і весь нескладний варіант, як приготувати брокколі під соусом"Бешамель" . Залишилося відправити форму в розігріту духовку. Запікайте блюдо близько 40 хвилин.

Схожі рецепти