Конфітюр з абрикос
(покроковий рецепт з фото)
Конфітюр з абрикос - обладнаний, чудовий, ніжний, смачний-пресмачний, найулюбленіший. Які ще підібрати епітети, щоб висловити мою любов до абрикосу та конфітюр з нього? Спробуйте!
Конфітюр з абрикос добре використовувати в начинки і прошарку тортів. Сир, булочки, навіть простий бутерброд з маслом сильно виграють від союзу з конфітюром з абрикосів. Головна задача, щоб в остаточному результаті конфітюр з абрикос вийшов желеподібної консистенції. Співвідношення цукру і плодів можна змінювати на свій розсуд. Успіхів!
- Абрикос - 1 кілограм (сорт прищепа)
- Цукор - 800 грам
- Пектин - 1 штука (пакетик)
Для конфітюру взяти великі абрикоси сорти розколу.
Абрикоси помити, порізати на дольки.
Засипати цукром і залишити на 4 години або на ніч, щоб абрикоси дали сік.
Доведіть варення до кипіння, варити 5 хвилин на слабкому вогні. Відставити охолоджуватися на 4 годину.
Додати пектин і проварити конфітюр ще 10 хвилин.
Блендером подрібнити конфітюр до однорідної консистенції.
Смачного!