Апельсиновий конфітюр «хвилин»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування улюбленого всіма ароматного і медового конфитюра з стиглих апельсинів.
Якщо ви не знаєте, ніж заманити до сніданку дітей, та й самі губитеся в здогадах, що б з'їсти під час перерви між справами, спробуйте приготувати простий і швидкий конфітюр. Це дивовижно смачне і красивою варення нікого не змусить байдужим, і дуже скоро домашні попросять вас повторити успіх.
- Желатину - 1/4 склянки
- Апельсина - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Води - 7 склянок
- Цукру - 16 склянок
1. Цитрусові помити, зняти з них цедру, порізати колами, вийняти всі кісточки і після цього розрізати кожне коло на 4-6 частин.
2. Скласти цитрусові в каструльку, залити половиною склянки води, накрити кришкою і томити на повільному вогні 45 хвилин. В окремому посуді варити цедру цитрусових в 4 склянках води протягом 20 хвилин. Після воду ретельно злити.
3. Ложкою зняти білий шар цедри і викинути його. Залишити тільки жовтий зовнішній край. Дуже дрібно нарізати оброблену цедру. Гасити подрібнену цедру в закритому посуді з 2, 5 склянками води ще 15 хвилин.
4. Змішати проварену м'якоть і цедру. Відміряти 2 склянки цієї суміші, при необхідності додати води, щоб вийшло це кількість. Додати в масу цукор, добре перемішати і на сильному вогні довести до кипіння.
5. Варити протягом ще 3 хвилин, зняти з вогню, додати желатин, ретельно перемішати, дати відстоять 5 хвилин, час від часу перемішуючи гарячу масу. Після закінчення терміну розлити готовий конфітюр по сухим склянках.