Рецепт Апельсиновий конфітюр фото

Апельсиновий конфітюр
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти, Апельсин
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Солодке, Заготовки, Джем

Яке чаювання без звичного нам варення? Або як щодо тостів з апельсиновим конфітюром? Zaintrigovala? тоді вперед! покажу, як приготувати апельсиновий конфітюр на десерт або сніданок.

З такої кількості продуктів може вийти близько двох півлітрових баночок ароматного і красивого конфитюра. Зберігайте його в холодильнику або просто в прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів. За смаком можете додати трохи меленої кориці при варінні.

  • Цукор - 1 кілограм
  • Апельсини - 1 кілограм
  • Цедра апельсина - 1 штука
  • Апельсиновий лікер - 50 грам
1
Натріть цедру апельсина.
2
Відокремте і очистіть м'якоть апельсинів. Перекладіть в каструлю разом з цедрою.
3
Вміст каструлі засипте цукром і перемішайте. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 12 годин.
4
Після поставте кип'ятити на плиту на 10-15 хвилин, періодично помішуючи (перевірте готовність: з ложки, якої ви помішували конфітюр, повинні капати густі краплі).
5
Додайте лікер і перемішайте.
6
Гарячий джем розлийте по чистим банкам, закрутіть кришкою і переверніть. Так він буде зберігатися у вас кілька місяців або навіть років.

Схожі рецепти