Імбирний конфітюр
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам на замітку смачний, ароматний імбирний конфітюр. Це прекрасний варіант не тільки для домашніх заготовок, але і чудові ліки і засіб профілактики простудних захворювань.
Імбир - досить специфічний, але дуже корисний продукт. Пропоную вам рецепт приготування імбирного конфитюра, який із задоволенням їдять навіть діти. Мінімальна термічна обробка зберігає максимум корисних вітамінів.
1. З апельсинів (можна замінити мандаринами) вичавити сік. При необхідності процідити.
2. З лимона також вичавити сік і натерти трохи цедри.
3. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці.
4. У каструлі з'єднати імбир, цедру і сік цитрусових. Додати трохи цукру і відправити на вогонь.
5. Окремо розвести желатин в теплій воді. Можна використовувати також загущувач для варення або желфікс.
6. Коли імбир закипить, додати желатин і цукор, що залишився. Як слід перемішати і знову довести до кипіння.
7. Варити імбирний конфітюр в домашніх умовах потрібно не більше 3-4 хвилин після закипання. Потім його можна зняти з вогню і остудити.
Такий конфітюр можна відразу розкласти по банках, а після охолодження відправити в холодильник під щільно закритою кришкою.
- Імбир - 300 грам
- Апельсин - 2-3 штук
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 400-500 грам
- Желатин - 10 грам
1. З апельсинів (можна замінити мандаринами) вичавити сік. При необхідності процідити.
2. З лимона також вичавити сік і натерти трохи цедри.
3. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці.
4. У каструлі з'єднати імбир, цедру і сік цитрусових. Додати трохи цукру і відправити на вогонь.
5. Окремо розвести желатин в теплій воді. Можна використовувати також загущувач для варення або желфікс.
6. Коли імбир закипить, додати желатин і цукор, що залишився. Як слід перемішати і знову довести до кипіння.
7. Варити імбирний конфітюр в домашніх умовах потрібно не більше 3-4 хвилин після закипання. Потім його можна зняти з вогню і остудити.
Такий конфітюр можна відразу розкласти по банках, а після охолодження відправити в холодильник під щільно закритою кришкою.