Рецепт Імбирний конфітюр фото

Імбирний конфітюр
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Імбир , Цукор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки , Джем
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Пропоную вам на замітку смачний, ароматний імбирний конфітюр. Це прекрасний варіант не тільки для домашніх заготовок, але і чудові ліки і засіб профілактики простудних захворювань.

Опис приготування:

Імбир - досить специфічний, але дуже корисний продукт. Пропоную вам рецепт приготування імбирного конфитюра, який із задоволенням їдять навіть діти. Мінімальна термічна обробка зберігає максимум корисних вітамінів.

1. З апельсинів (можна замінити мандаринами) вичавити сік. При необхідності процідити.

2. З лимона також вичавити сік і натерти трохи цедри.

3. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці.

4. У каструлі з'єднати імбир, цедру і сік цитрусових. Додати трохи цукру і відправити на вогонь.

5. Окремо розвести желатин в теплій воді. Можна використовувати також загущувач для варення або желфікс.

6. Коли імбир закипить, додати желатин і цукор, що залишився. Як слід перемішати і знову довести до кипіння.

7. Варити імбирний конфітюр в домашніх умовах потрібно не більше 3-4 хвилин після закипання. Потім його можна зняти з вогню і остудити.

Такий конфітюр можна відразу розкласти по банках, а після охолодження відправити в холодильник під щільно закритою кришкою.

  • Імбир - 300 грам
  • Апельсин - 2-3 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 400-500 грам
  • Желатин - 10 грам
Імбир - досить специфічний, але дуже корисний продукт. Пропоную вам рецепт приготування імбирного конфитюра, який із задоволенням їдять навіть діти. Мінімальна термічна обробка зберігає максимум корисних вітамінів.

1. З апельсинів (можна замінити мандаринами) вичавити сік. При необхідності процідити.

2. З лимона також вичавити сік і натерти трохи цедри.

3. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці.

4. У каструлі з'єднати імбир, цедру і сік цитрусових. Додати трохи цукру і відправити на вогонь.

5. Окремо розвести желатин в теплій воді. Можна використовувати також загущувач для варення або желфікс.

6. Коли імбир закипить, додати желатин і цукор, що залишився. Як слід перемішати і знову довести до кипіння.

7. Варити імбирний конфітюр в домашніх умовах потрібно не більше 3-4 хвилин після закипання. Потім його можна зняти з вогню і остудити.

Такий конфітюр можна відразу розкласти по банках, а після охолодження відправити в холодильник під щільно закритою кришкою.

Схожі рецепти