Ароматний і ніжний конфітюр з полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви дізнаєтеся, як приготувати ароматний і ніжний конфітюр з полуниці, то зможете приготувати смачний конфітюр і подати його в якості частування до чаю або використовувати як начинку для випічки.
Приготування цього конфітюру зовсім незначно відрізняється від інших рецептів, і вам буде нескладно приготувати такі ласощі. Обов'язкових умов є наявність білого цукру в конфітюри, так як саме він робить масу гущі і зберігає гарний колір ягід. Раджу вам додати трохи імбиру, щоб підкреслити смак і аромат готового ласощі, а також сік лимона для кислинки.
- Полуниця - 900 грам
- Білий цукор - 700 грам
- Сушений імбир - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка (або сік половини лимона)
1. Полуницю розморозити або очистіть від плодоніжок. Подрібніть ягоди блендером і покрийте їх цукром. Додайте імбир, лимонну кислоту і перемішайте.
2. Поставте конфітюр на сильний вогонь, поки він не закипить, і періодично знімайте пінку. Після закипання зменшіть вогонь і варіть 9 хвилин. Зніміть масу з вогню і гарячої розлийте в стерилізовані банки.
3. Нещільно закрийте банку з конфітюром кришкою і залиште до повного застигання. Зберігайте варення в холодильнику. Смачного!