Рецепт Конфітюр з полуниці фото

Конфітюр з полуниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок
Заготовки , Джем
Кількість порцій: 10
Час приготування: 11 г. 0 хв.

Конфітюр з полуниці відрізняється від варення більш щільними ягодами, насиченим кольором і ароматом. Та й сироп більше схожий на желе. Розповім вам, як швидко приготувати цю чудо-смакоту!

Опис приготування:

Конфітюр чимось нагадує желе, його можна їсти просто з булкою або навіть сам по собі величезною ложкою. А з млинцями - просто смакота! Клубнічку вибирайте не велику, так як в цьому рецепті вона збереже свою форму. Отже, розповідаю вам, як приготувати конфітюр з полуниці - спробуйте, вам сподобається!

  • Полуниця - 5 кілограм
  • Цукор - 1, 5-2 кілограма
  • Горілка - 100 грам
  • Лимонна кислота - 2 чайних ложки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
конфітюр з полуниці - фото крок 1
1. Полуницю переберіть і промийте, відокремте стеблинки з чашечками.
конфітюр з полуниці - фото крок 2
2. Відокремте половину кількості цукру. Змішайте його з сіллю і лимонною кислотою. Просушену полуницю збризніть горілкою, потім посипте сумішшю з солі, лимонної кислоти і цукру. І так шар за шаром до самого верху.
конфітюр з полуниці - фото крок 3
3. Миску з пересипаної ягодами полуницею накрийте кришкою і відправте на ніч в холодильник (10-12 час.). Ягоди повинні пустити сік. Потім виберіть, додайте залишився кількість цукру і доведіть до кипіння на повільному вогні.
конфітюр з полуниці - фото крок 4
4. Коли наш майбутній конфітюр закипить, зробіть максимальний вогонь, поки ягоди не піднімуться.
конфітюр з полуниці - фото крок 5
5. Після цього знову ставимо мінімальний вогонь, ягоди повинні опуститися. Повторюємо процедуру з максимальним-мінімальним вогнем кілька разів протягом 15-20 хвилин. Після того, як конфітюр повністю охолоне, його треба розкласти по стерилізованим сухим банкам.

Схожі рецепти