Конфітюр з полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Конфітюр з полуниці відрізняється від варення більш щільними ягодами, насиченим кольором і ароматом. Та й сироп більше схожий на желе. Розповім вам, як швидко приготувати цю чудо-смакоту!
Конфітюр чимось нагадує желе, його можна їсти просто з булкою або навіть сам по собі величезною ложкою. А з млинцями - просто смакота! Клубнічку вибирайте не велику, так як в цьому рецепті вона збереже свою форму. Отже, розповідаю вам, як приготувати конфітюр з полуниці - спробуйте, вам сподобається!
- Полуниця - 5 кілограм
- Цукор - 1, 5-2 кілограма
- Горілка - 100 грам
- Лимонна кислота - 2 чайних ложки
- Сіль - 2-3 Щепоток
1. Полуницю переберіть і промийте, відокремте стеблинки з чашечками.
2. Відокремте половину кількості цукру. Змішайте його з сіллю і лимонною кислотою. Просушену полуницю збризніть горілкою, потім посипте сумішшю з солі, лимонної кислоти і цукру. І так шар за шаром до самого верху.
3. Миску з пересипаної ягодами полуницею накрийте кришкою і відправте на ніч в холодильник (10-12 час.). Ягоди повинні пустити сік. Потім виберіть, додайте залишився кількість цукру і доведіть до кипіння на повільному вогні.
4. Коли наш майбутній конфітюр закипить, зробіть максимальний вогонь, поки ягоди не піднімуться.
5. Після цього знову ставимо мінімальний вогонь, ягоди повинні опуститися. Повторюємо процедуру з максимальним-мінімальним вогнем кілька разів протягом 15-20 хвилин. Після того, як конфітюр повністю охолоне, його треба розкласти по стерилізованим сухим банкам.