Рецепт Ароматний домашній хліб фото

Ароматний домашній хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно, Гарбузове насіння, Насіння
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати ароматний домашній хліб. Приготування дуже просте, так як вам навіть не потрібно місити тісто! Спробуйте, це один з найлегших рецептів.

Цей домашній хліб чудово підійде як для свята, так і для звичайного обіду або полудня. Він не вимагає замісу, що робить приготування цього хліба дуже легким і зовсім не складним. Ви можете використовувати насіння не тільки як прикраса, але і як добавку в тісто. Хліб, приготований за цим рецептом, виходить дуже повітряним, ніжним, ароматним, з хрусткою скоринкою. Рекомендую!

  • Борошно - 450 грам
  • Цукор - 10 грам
  • Сіль - 6 грам
  • Сухі дріжджі - 1/3 чайних ложки
  • Вода - 350 мілілітрів
  • Насіння - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
ароматний домашній хліб - фото крок 1
1. Додайте в просіяне борошно цукор, сіль і сухі дріжджі. Добре перемішайте всі інгредієнти. Поступово додайте в цю суміш воду і замісити тісто за допомогою ложки. Можливо, вам потрібно більше або менше води, тому стежте за консистенцією.
ароматний домашній хліб - фото крок 2
2. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте в тепле місце мінімум на 5-6 годин. За цей час тісто добре підніметься.
ароматний домашній хліб - фото крок 3
3. Форму для випікання хліба змастіть рослинною олією і акуратно влийте в неї тісто. Форму з тістом накрийте харчовою плівкою і залиште піднятися до країв форми. Зніміть плівку і посипте тісто насінням.
ароматний домашній хліб - фото крок 4
4. Поставте хліб у розігріту до 140 градусів духовку і випікайте 10 хвилин, після чого збільште температуру до 200 градусів і випікайте ще 45 хвилин. Готовий хліб остудіть протягом 15 хвилин, після чого дістаньте з форми і накрийте рушником до повного охолодження. Смачного!

Схожі рецепти