Ароматний домашній хліб
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати ароматний домашній хліб. Приготування дуже просте, так як вам навіть не потрібно місити тісто! Спробуйте, це один з найлегших рецептів.
Цей домашній хліб чудово підійде як для свята, так і для звичайного обіду або полудня. Він не вимагає замісу, що робить приготування цього хліба дуже легким і зовсім не складним. Ви можете використовувати насіння не тільки як прикраса, але і як добавку в тісто. Хліб, приготований за цим рецептом, виходить дуже повітряним, ніжним, ароматним, з хрусткою скоринкою. Рекомендую!
- Борошно - 450 грам
- Цукор - 10 грам
- Сіль - 6 грам
- Сухі дріжджі - 1/3 чайних ложки
- Вода - 350 мілілітрів
- Насіння - За смаком
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
1. Додайте в просіяне борошно цукор, сіль і сухі дріжджі. Добре перемішайте всі інгредієнти. Поступово додайте в цю суміш воду і замісити тісто за допомогою ложки. Можливо, вам потрібно більше або менше води, тому стежте за консистенцією.
2. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте в тепле місце мінімум на 5-6 годин. За цей час тісто добре підніметься.
3. Форму для випікання хліба змастіть рослинною олією і акуратно влийте в неї тісто. Форму з тістом накрийте харчовою плівкою і залиште піднятися до країв форми. Зніміть плівку і посипте тісто насінням.
4. Поставте хліб у розігріту до 140 градусів духовку і випікайте 10 хвилин, після чого збільште температуру до 200 градусів і випікайте ще 45 хвилин. Готовий хліб остудіть протягом 15 хвилин, після чого дістаньте з форми і накрийте рушником до повного охолодження. Смачного!