Ароматний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте себе і своїх домочадців смачним ароматним хлібом з висівками. Запишіть рецепт приготування ароматного хліба, щоб не забути!
Базилік і сушені томати дадуть неповторний аромат будь хлібобулочні вироби. Для приготування ароматного хліба також раджу додати висівки, так хліб стане ще й корисніше. Обов'язково використовуйте тільки свіжі сухі дріжджі. Хліб можете робити будь-якої форми. Також за цим рецептом ви можете робити булочки.
- Вода - 250 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сухе молоко - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Висівки - 0, 5 склянки
- Сушені помідори - 2 Ст. Ложки
- Сир - 0, 25 склянки
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 12 грам
Сухі дріжджі розведіть у теплій воді, додайте пару ложок борошна, перемішайте, відставте, нехай підійдуть.
Змішайте решту борошна з висівками, додайте цукор, сіль, помідори сушені (дрібно порізані), базилік (сухий або свіжий, теж дрібно порізаний). Сир натріть на дрібній тертці і теж додайте. Перемішайте.
Змішайте решту борошна з висівками, додайте цукор, сіль, помідори сушені (дрібно порізані), базилік (сухий або свіжий, теж дрібно порізаний). Сир натріть на дрібній тертці і теж додайте. Перемішайте.
Влийте потім опару, сік лимонний і оливкове масло. Замісити тісто.
Тісто в мисці накрийте рушником і відставте на годину, нехай підходить.
З піднявся тесту можна зробити два батона. Розділити тісто на дві частини.
Сформуйте два батона.
Сформуйте два батона.
Присипте батони висівками, накрийте плівкою і дайте їм ще піднятися хвилин 30.
Потім зробіть по три надрізи ножем. Розігрійте духовку до 190 градусів і відправте в неї хліб. Нехай випікається 30 хвилин.
Готовий ароматний хліб виходить щільним і смачним.
Смачного!