Рецепт Ароматний хліб фото

Ароматний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Хліб

Побалуйте себе і своїх домочадців смачним ароматним хлібом з висівками. Запишіть рецепт приготування ароматного хліба, щоб не забути!

Базилік і сушені томати дадуть неповторний аромат будь хлібобулочні вироби. Для приготування ароматного хліба також раджу додати висівки, так хліб стане ще й корисніше. Обов'язково використовуйте тільки свіжі сухі дріжджі. Хліб можете робити будь-якої форми. Також за цим рецептом ви можете робити булочки.

  • Вода - 250 мілілітрів
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сухе молоко - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 450 грам
  • Висівки - 0, 5 склянки
  • Сушені помідори - 2 Ст. Ложки
  • Сир - 0, 25 склянки
  • Базилік - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі - 12 грам
ароматний хліб - фото крок 1
Сухі дріжджі розведіть у теплій воді, додайте пару ложок борошна, перемішайте, відставте, нехай підійдуть.
Змішайте решту борошна з висівками, додайте цукор, сіль, помідори сушені (дрібно порізані), базилік (сухий або свіжий, теж дрібно порізаний). Сир натріть на дрібній тертці і теж додайте. Перемішайте.
ароматний хліб - фото крок 2
Влийте потім опару, сік лимонний і оливкове масло. Замісити тісто.
ароматний хліб - фото крок 3
Тісто в мисці накрийте рушником і відставте на годину, нехай підходить.
ароматний хліб - фото крок 4
З піднявся тесту можна зробити два батона. Розділити тісто на дві частини.
Сформуйте два батона.
ароматний хліб - фото крок 5
Присипте батони висівками, накрийте плівкою і дайте їм ще піднятися хвилин 30.
ароматний хліб - фото крок 6
Потім зробіть по три надрізи ножем. Розігрійте духовку до 190 градусів і відправте в неї хліб. Нехай випікається 30 хвилин.
ароматний хліб - фото крок 7
Готовий ароматний хліб виходить щільним і смачним.
ароматний хліб - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти