Ароматний хліб зі спеціями і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний хліб зі спеціями і сиром особливо сподобається любителям оригінальної випічки, адже такий смачний хліб - відмінний спосіб урізноманітнити будь-яку страву: бутерброди, тости, перше і друге.
Іноді здається, що аромат класичного хліба перевершити неможливо, але подивіться, як приготувати ароматний хліб зі спеціями і сиром, і ви відразу ж зміните свою думку. Хлібний аромат стає ще багатшими завдяки сиру, koriandru, кмину і фенхелю. Крім того, такий хліб готується на заквасці з додаванням цільнозерновий борошна, що робить його корисніше дріжджового. Щоб випічка полечу смачнішою, накрийте гарячу булку хліба рушником і залиште на 30 хвилин.
- Пшеничний стартер - 50 грам
- Пшеничне борошно в / с - 400 грам (по 200 г в закваску і в тісто)
- Вода кімнатної температури - 480 грам(200 г в закваску, 280 г в тісто)
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 400 грам
- Дріжджі (опара) - 400 грам
- Сіль - 16 грам
- Напівтвердий сир - 250 грам
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Фенхель - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. Викладіть опару в миску тістоміса, додайте воду, сіль і просіяне борошно двох сортів. Додайте спеції: koriandr, Кмин і фенхель. Вимісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості.
3. Перекладіть тісто в миску, змащену олією. Залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Розділити тісто на дві частини, одну накрийте плівкою.
4. Другу частину розкачайте в пласт товщиною 1 см. Розділіть тісто на квадрати і змастіть їх рослинною олією. Те ж саме виконайте з другою частиною тіста. Форму для випічки змастіть рослинною олією.
5. Напівтвердий сир наріжте пластинками. Форму встановіть під кутом і складіть в неї, чергуючи, квадратики тіста і сир. Накрийте форму пленой і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
6. Випікайте хліб в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Остудіть хліб у формі протягом 10 хвилин, після чого остудіть його на решітці. Смачного!