Рецепт Ароматний хліб зі спеціями і сиром фото

Ароматний хліб зі спеціями і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Сир
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Хліб

Ароматний хліб зі спеціями і сиром особливо сподобається любителям оригінальної випічки, адже такий смачний хліб - відмінний спосіб урізноманітнити будь-яку страву: бутерброди, тости, перше і друге.

Іноді здається, що аромат класичного хліба перевершити неможливо, але подивіться, як приготувати ароматний хліб зі спеціями і сиром, і ви відразу ж зміните свою думку. Хлібний аромат стає ще багатшими завдяки сиру, koriandru, кмину і фенхелю. Крім того, такий хліб готується на заквасці з додаванням цільнозерновий борошна, що робить його корисніше дріжджового. Щоб випічка полечу смачнішою, накрийте гарячу булку хліба рушником і залиште на 30 хвилин.

  • Пшеничний стартер - 50 грам
  • Пшеничне борошно в / с - 400 грам (по 200 г в закваску і в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 480 грам(200 г в закваску, 280 г в тісто)
  • Цільнозерновий пшеничне борошно - 400 грам
  • Дріжджі (опара) - 400 грам
  • Сіль - 16 грам
  • Напівтвердий сир - 250 грам
  • Koriandr - 1/2 чайних ложки
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Фенхель - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2 чайних ложки
ароматний хліб зі спеціями і сиром - фото крок 1
1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
ароматний хліб зі спеціями і сиром - фото крок 2
2. Викладіть опару в миску тістоміса, додайте воду, сіль і просіяне борошно двох сортів. Додайте спеції: koriandr, Кмин і фенхель. Вимісити тісто протягом 5 хвилин 2 швидкості.
ароматний хліб зі спеціями і сиром - фото крок 3
3. Перекладіть тісто в миску, змащену олією. Залиште при кімнатній температурі на 3-4 годину. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Розділити тісто на дві частини, одну накрийте плівкою.
ароматний хліб зі спеціями і сиром - фото крок 4
4. Другу частину розкачайте в пласт товщиною 1 см. Розділіть тісто на квадрати і змастіть їх рослинною олією. Те ж саме виконайте з другою частиною тіста. Форму для випічки змастіть рослинною олією.
ароматний хліб зі спеціями і сиром - фото крок 5
5. Напівтвердий сир наріжте пластинками. Форму встановіть під кутом і складіть в неї, чергуючи, квадратики тіста і сир. Накрийте форму пленой і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
ароматний хліб зі спеціями і сиром - фото крок 6
6. Випікайте хліб в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Остудіть хліб у формі протягом 10 хвилин, після чого остудіть його на решітці. Смачного!

Схожі рецепти