Картопля по-селянськи з сиром і спеціями
(покроковий рецепт з фото)
Пару днів назад у мене було бажання зробити не надто корисний, але неймовірно смачний домашній картопля фрі (його варіацію). Розповім, як приготувати картоплю по-селянськи з сиром і спеціями.
Для цієї страви картопля коштує нарізати особливим чином - тонкими скибочками. А до картоплі підійдуть будь-які спеції, мені більше подобається використовувати сухі, оскільки вони при запіканні вони не зів'януть і подарують приємний аромат. Картопля можете подавати гарячим або теплим, з будь-яким за смаком соусом.
- Картопля - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сушений орегано - 1 Чайна ложка
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Свіжий мелений перець - За смаком
- Пармезан - 20 грам
- Свіжа петрушка - За смаком
1. Ретельно помийте картопля, так як він буде використовуватися в шкірці.
2. Поріжте картоплю смужками невеликої товщини.
3. У невеликій мисці змішайте орегано, часниковий порошок, сіль і мелений перець за смаком.
4. Натріть пармезан на середній терці. Викладіть порізану картоплю в один шар на деко, застелений пергаментним папером. Полийте зверху оливковою олією, посипте сумішшю приготованих спецій, а також посипте тертим сиром.
5. Поставте деко з картоплею в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і готуйте протягом 20-25 хвилин, поки картопля не стане золотисто-коричневого кольору.
6. Промийте і подрібніть петрушку. Посипте приготований картопля подрібненою петрушкою. Готову картоплю буде відмінно гармоніювати з кетчупом або іншим соусом на вибір.