Рецепт Хрустка смажена картопля з медом і спеціями фото

Хрустка смажена картопля з медом і спеціями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Я люблю картоплю, особливо смажений. Ділюся з вами варіантом, як приготувати хрустку смажену картоплю у фритюрі з медом і спеціями. Буде незвично і дуже смачно, обіцяю. Ідеальний гарнір!

У цьому рецепті досить багато інгредієнтів, але не варто лякатися. Всі вони досить бюджетні і напевно майже завжди є в будинку. Так що сміливо беріться за приготування цієї чудової ароматної хрусткою картопельки з медово-перцевим соусом.

Мені подобається подавати цю картоплю зі свіжим овочевим салатом.

  • Картопля - 4 грами (великий)
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
  • Кетчуп - 3 Ст. Ложки
  • Перець чилі мелений - 1 Чайна ложка
  • Часниковий порошок - За смаком
  • Масло рослинне - 300 мілілітрів (для фритюру)
  • Сіль - За смаком
  • Кунжутне насіння - 1 Чайна ложка
  • Мед - 3 чайних ложки
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Часник - 4 зубчики
  • Оцет винний - 1 Чайна ложка
  • Пластівці чилі - 1 Чайна ложка
хрустка смажена картопля з медом і спеціями - фото крок 1
Підготуйте всі продукти. Картопля наріжте часточками і покладіть в воду на 20 хвилин, потім обсушити і поки відставте.
хрустка смажена картопля з медом і спеціями - фото крок 2
Змішайте крохмаль, ліжка кетчупу, мелений чилі, часниковий порошок і трохи солі. У цю суміш занурте картопля і добре перемішайте.
хрустка смажена картопля з медом і спеціями - фото крок 3
Розжарити масло і відправте картопля смажитися у фритюрі до золотавої скоринки.
хрустка смажена картопля з медом і спеціями - фото крок 4
Змішайте в сковороді 2 ложки олії, мідь, подрібнений часник, оцет і залишився кетчуп, перемішайте і прогрійте. Надішліть в картопля в соус, перемішайте і додайте нарізану зелену цибулю. Прикрасьте кунжутом при подачі. Все готово!

Схожі рецепти