Хрустка смажена картопля з медом і спеціями
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю картоплю, особливо смажений. Ділюся з вами варіантом, як приготувати хрустку смажену картоплю у фритюрі з медом і спеціями. Буде незвично і дуже смачно, обіцяю. Ідеальний гарнір!
У цьому рецепті досить багато інгредієнтів, але не варто лякатися. Всі вони досить бюджетні і напевно майже завжди є в будинку. Так що сміливо беріться за приготування цієї чудової ароматної хрусткою картопельки з медово-перцевим соусом.
Мені подобається подавати цю картоплю зі свіжим овочевим салатом.
- Картопля - 4 грами (великий)
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
- Перець чилі мелений - 1 Чайна ложка
- Часниковий порошок - За смаком
- Масло рослинне - 300 мілілітрів (для фритюру)
- Сіль - За смаком
- Кунжутне насіння - 1 Чайна ложка
- Мед - 3 чайних ложки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Часник - 4 зубчики
- Оцет винний - 1 Чайна ложка
- Пластівці чилі - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі продукти. Картопля наріжте часточками і покладіть в воду на 20 хвилин, потім обсушити і поки відставте.
Змішайте крохмаль, ліжка кетчупу, мелений чилі, часниковий порошок і трохи солі. У цю суміш занурте картопля і добре перемішайте.
Розжарити масло і відправте картопля смажитися у фритюрі до золотавої скоринки.
Змішайте в сковороді 2 ложки олії, мідь, подрібнений часник, оцет і залишився кетчуп, перемішайте і прогрійте. Надішліть в картопля в соус, перемішайте і додайте нарізану зелену цибулю. Прикрасьте кунжутом при подачі. Все готово!