Хрустка смажена картопля
(покроковий рецепт з фото)
Хрустка смажена картопля для багатьох - улюблене блюдо, його обожнюють і діти, і дорослі, не дивлячись на калорійність. Її можна подати як гарнір, або ж як основне, підсмаживши з грибами та цибулею.
Головний секрет смачної хрусткої смаженої картоплі - золотава скоринка. І саме це часто стає проблемою для багатьох кулінарів: зробити картопля, особливо коли він смажиться у великій кількості на сковороді, хрустким, але при цьому довести його до готовності не так-то просто. Сьогодні я розповім, як приготувати хрустку смажену картоплю. Є кілька секретів хрусткої скоринки: картоплю потрібно обсушити перед смаженням, опускати в добре розігріту олію і солити за кілька хвилин до готовності.
- Картопля - 1 кілограм
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Перець чилі сухий мелений - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Кріп - 1 пучок
- Часник - 4 зубчики
- Куркума - 1 Чайна ложка
1
Підготуємо картопля: Допомога его і чистий, поріжте невеликим кубиком і добре обсушити рушником. Якщо почнете смажити мокру картоплю, вона розповзеться, тоді ви не отримаєте хрустку скоринку.
2
Розігрійте рослинне масло в сковороді на великому вогні. Масло має бути дуже гарячим.
3
В масло покладіть кмин і очищений часник, через 30 секунд додати картоплю, куркуму і перець.
4
Обсмажуйте картоплю, періодично помішуючи, приблизно 15-20 хвилин до золотистої скоринки. Потім треба посолити і посипати картоплю рубаним кропом і потримати на вогні ще 3-5 хвилин.