Ароматний курча
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний курча - дуже смачна страва з курчати. Взагалі, по-справжньому смачно приготувати курчати непросто, але якщо ви скористаєтеся цим рецептом - задача буде виконана.
Курчати я люблю менше, ніж курку - на них замало м'яса, та й приготувати їх так, щоб було дійсно смачно, досить складно. Однак є у мене в арсеналі два рецепта, за якими курча виходить відмінним. Перший - це гасити з капустою, по-німецьки, а другий - це ароматний курча, описаний в цьому рецепті. Рецепт трохи нестандартний, як для приготування птиці, але повірте - виходить дійсно смачно. Готуємо!
- Курча - 1 штука
- Спеції - - За смаком (зерна чорного перцю, гвоздики, koriandr, мускатний горіх)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цибулина - 1 штука
- Масло рослинне - 200 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
Курчати гарненько промиваємо, даємо йому обсохнути.
Спеції підсмажуємо на сухій сковороді.
Жваві підсмажуванням спеції розтираємо з сіллю в ступці.
Ретельно натираємо курчати отриманою сумішшю спецій. Натираємо і зовні, і всередині.
Очищаємо одну невелику цибулину і вставляємо її всередину курчати. Загортаємо курчати в поліетилен - і ставимо в прохолодне місце години десь на 3, нехай маринується.
Коли м'ясо замаринується, беремо великий казан або вок, розігріваємо в ньому рослинне масло, кладемо в нього курчати (спочатку - спиною вниз) і смажимо. Поки смажиться нижня сторона курчати - верхню ми поливаємо киплячим маслом.
Коли з одного боку курча покриється скоринкою - перевертаємо на іншу і обсмажуємо до скоринки з іншого боку.
Коли тушка покриється скоринкою з обох сторін - дістаємо її з масла. Власне, і масло теж виливаємо практично повністю, залишаємо в казані зовсім небагато. У масло, що залишилося кидаємо часник і обсмажуємо до золотистого.
Коли часник зазолотиться - заливаємо його водою (приблизно 0.5 L). Доводимо до кипіння, регулюємо на сіль і кладемо в воду нашого курчати. Накриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на середньому вогні.
Власне, ароматний курча готовий. Подавати негайно. Смачного!