Рецепт Желейний торт «Абрикоси в сметані» фото

Желейний торт «Абрикоси в сметані»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Літні , Десерт
Випічка , Солодке , Десерти , Торти , Желе
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Влітку, коли не хочеться включати духовку, пропоную приготувати легкий желейний торт без випічки з яскравими абрикосами і полуницею. Щоб желе було стабільно при жаркій погоді, використовувати агар-агар.

Опис приготування:

Такий легкий і повітряний десерт з абрикосами прикрасить будь-який обідній і святковий стіл. Для яскравих фарб і смаку я додала до абрикосів полуницю. Для стабільності і кращого засвоєння десерту, я використовую замість желатину агар-агар. Всі подробиці приготування желейного торта «Абрикоси в сметані» дивіться в покроковому рецепті.

  • Абрикос - 10 штук
  • Полуниця - 4 штуки
  • Крем - 400 мілілітрів
  • Якщо-якщо - 10 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 250 мілілітрів
желейний торт «Абрикоси в сметані» - фото крок 1
Абрикоси і полуницю вимийте, обсушити.
желейний торт «Абрикоси в сметані» - фото крок 2
Агар-агар замочіть в теплій воді на 15 хвилин. Абрикоси розділіть на половинки, видаліть кісточки. Полуницю розріжте на 4 частини. Сметану з'єднайте з цукром, перемішайте.
желейний торт «Абрикоси в сметані» - фото крок 3
Замочений агар-агар доведіть до кипіння, варіть протягом 5 хвилин до повного його розчинення, помішуючи. Влийте його в сметанний крем, постійно збиваючи до однорідності.
желейний торт «Абрикоси в сметані» - фото крок 4
Залийте 1/4 частина сметанною маси в куполоподібну чашу. Розкладіть шар нарізаних абрикосів і полуниць. Дійте швидко, т.К. Агар-агар застигає вже при температурі 40 градусів.
желейний торт «Абрикоси в сметані» - фото крок 5
Чергуючи шарами сметанним масу, абрикоси і полуницю, наповнити чашку. Поставте чашу з десертом в холодильник на 1 час.
желейний торт «Абрикоси в сметані» - фото крок 6
Тонким ножем акуратно проведіть по краю торта, відокремлюючи його від стінок чаші. Нижню її частину помістіть в гарячу воду на півхвилини. Переверніть желейний торт на блюдо.
желейний торт «Абрикоси в сметані» - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти