Желейний торт «Абрикоси в сметані»
(покроковий рецепт з фото)
Влітку, коли не хочеться включати духовку, пропоную приготувати легкий желейний торт без випічки з яскравими абрикосами і полуницею. Щоб желе було стабільно при жаркій погоді, використовувати агар-агар.
Такий легкий і повітряний десерт з абрикосами прикрасить будь-який обідній і святковий стіл. Для яскравих фарб і смаку я додала до абрикосів полуницю. Для стабільності і кращого засвоєння десерту, я використовую замість желатину агар-агар. Всі подробиці приготування желейного торта «Абрикоси в сметані» дивіться в покроковому рецепті.
- Абрикос - 10 штук
- Полуниця - 4 штуки
- Крем - 400 мілілітрів
- Якщо-якщо - 10 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вода - 250 мілілітрів
Абрикоси і полуницю вимийте, обсушити.
Агар-агар замочіть в теплій воді на 15 хвилин. Абрикоси розділіть на половинки, видаліть кісточки. Полуницю розріжте на 4 частини. Сметану з'єднайте з цукром, перемішайте.
Замочений агар-агар доведіть до кипіння, варіть протягом 5 хвилин до повного його розчинення, помішуючи. Влийте його в сметанний крем, постійно збиваючи до однорідності.
Залийте 1/4 частина сметанною маси в куполоподібну чашу. Розкладіть шар нарізаних абрикосів і полуниць. Дійте швидко, т.К. Агар-агар застигає вже при температурі 40 градусів.
Чергуючи шарами сметанним масу, абрикоси і полуницю, наповнити чашку. Поставте чашу з десертом в холодильник на 1 час.
Тонким ножем акуратно проведіть по краю торта, відокремлюючи його від стінок чаші. Нижню її частину помістіть в гарячу воду на півхвилини. Переверніть желейний торт на блюдо.
Смачного!