Рецепт Желейний торт «Фруктовий Новий рік» фото

Желейний торт «Фруктовий Новий рік»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Десерти , Торти , Желе
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

На Новий рік хочеться тільки виняткового частування. І десерт повинен бути яскравим, смачним, запам'ятовується. Пропоную приготувати желейний торт"Фруктовий Новий рік" . Дивимося рецепт.

Опис приготування:

Як приготувати торт желейний"Фруктовий Новий рік" ?

Відразу хочу зауважити, що ви можете робити торт з желе, без основи з тіста. Просто викладаємо фрукти і ягоди в красиву форму і заливаємо желе - кольоровими шарами або одноколірним желе. Але все ж я рекомендую попрацювати і зробити такий чудовий тортик. Повірте, він - шалено смачний. Отже, спочатку беремося за тісто.

1. У миску просійте 300 г борошна, додайте цукрову пудру, сіль і порізане на шматочки вершкове масло (200 г). Розітріть масу руками до утворення"мокрого піску" . Додайте два жовтки, потріть ще, потім оберніть фольгою і покладіть на півгодини в холодильник.

2. Форму для випічки (24-28 см) викладіть тестом, щільно притиснувши його, формуючи блюдечко. Поколіть виделкою, зверху покладіть фольгу і засипте сухим горошком, монетками або чим-небудь іншим, придатним для відправлення в духовку. Наша мета - щоб тісто не піднялося. Знову ставимо тісто в формі в холодильник на 30 хвилин.

3. Нагріваємо духовку до 200 градусів. Відправляємо тісто пекти на 10 хвилин, потім вибираємо горох або інший вантаж, знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин. Вибираємо з духовки і даємо повністю охолонути у формі.

Я вийняв його з духовки і залишив повністю охолонути.

4. Готовий крем. Вершки і молоко влийте в сотейник і гарненько прогрійте, але не кип'ятіть.

5. Три жовтка збийте з цукром, потім поступово, збиваючи, введіть борошно (20 г) і крохмаль. Продовжуючи збивати, додайте в отриману масу гаряче молоко з вершками. Вливати треба дуже тонкою цівкою. Перемішуємо і повертаємо крем в сотейник, знову ставимо на вогонь і прогріваємо до загустіння, постійно помішуючи. Коли крем загусне, знімаємо. Додайте масло (20 г), ванілін, перемішайте. Перелийте крем в миску, оберніть харчовою плівкою так, щоб вона стосувалася поверхні, тоді не утворюється корочка на кремі. Залиште до охолодження.

6. Коли все охолоне, крем викладаємо в запечену основу з тіста, на крем викладаємо промиті, просушені і нарізані фрукти (ягоди), ставимо заготовку в холодильник.

7. Желе розпускаємо в 400 мул гарячої води, залишаємо до охолодження. Потім заливаємо фрукти і знову відправляємо в холодильник, поки остаточно не застигне.

Смачного!

  • Борошно - 320 грам(300 г для тесту, 20 г - в вершках)
  • Вершкове масло - 220 грам(200 г для тесту, 20 г - в вершках)
  • Яєчні жовтки - 5 штук(2 для тіста і 3 для крему)
  • Цукрова пудра - 85 грам (для тіста)
  • Сіль - 2 щіпки (для тіста)
  • Вершки 30-проц. - 150 мілілітрів (для крему)
  • Молоко - 150 мілілітрів (для крему)
  • Крохмаль - 30 грам (для крему)
  • Цукор - 50 грам (для крему)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (для крему)
  • Желе апельсинове, пачка - 1 штука
  • Ягоди, фрукти - - За смаком (будь-які ягоди, персики, абрикоси, ківі, банани, яблука)
Як приготувати торт желейний"Фруктовий Новий рік" ?

Відразу хочу зауважити, що ви можете робити торт з желе, без основи з тіста. Просто викладаємо фрукти і ягоди в красиву форму і заливаємо желе - кольоровими шарами або одноколірним желе. Але все ж я рекомендую попрацювати і зробити такий чудовий тортик. Повірте, він - шалено смачний. Отже, спочатку беремося за тісто.

1. У миску просійте 300 г борошна, додайте цукрову пудру, сіль і порізане на шматочки вершкове масло (200 г). Розітріть масу руками до утворення"мокрого піску" . Додайте два жовтки, потріть ще, потім оберніть фольгою і покладіть на півгодини в холодильник.

2. Форму для випічки (24-28 см) викладіть тестом, щільно притиснувши його, формуючи блюдечко. Поколіть виделкою, зверху покладіть фольгу і засипте сухим горошком, монетками або чим-небудь іншим, придатним для відправлення в духовку. Наша мета - щоб тісто не піднялося. Знову ставимо тісто в формі в холодильник на 30 хвилин.

3. Нагріваємо духовку до 200 градусів. Відправляємо тісто пекти на 10 хвилин, потім вибираємо горох або інший вантаж, знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин. Вибираємо з духовки і даємо повністю охолонути у формі.

Я вийняв його з духовки і залишив повністю охолонути.

4. Готовий крем. Вершки і молоко влийте в сотейник і гарненько прогрійте, але не кип'ятіть.

5. Три жовтка збийте з цукром, потім поступово, збиваючи, введіть борошно (20 г) і крохмаль. Продовжуючи збивати, додайте в отриману масу гаряче молоко з вершками. Вливати треба дуже тонкою цівкою. Перемішуємо і повертаємо крем в сотейник, знову ставимо на вогонь і прогріваємо до загустіння, постійно помішуючи. Коли крем загусне, знімаємо. Додайте масло (20 г), ванілін, перемішайте. Перелийте крем в миску, оберніть харчовою плівкою так, щоб вона стосувалася поверхні, тоді не утворюється корочка на кремі. Залиште до охолодження.

6. Коли все охолоне, крем викладаємо в запечену основу з тіста, на крем викладаємо промиті, просушені і нарізані фрукти (ягоди), ставимо заготовку в холодильник.

7. Желе розпускаємо в 400 мул гарячої води, залишаємо до охолодження. Потім заливаємо фрукти і знову відправляємо в холодильник, поки остаточно не застигне.

Смачного!

Схожі рецепти