Рецепт Мандариновий торт на Новий рік фото

Мандариновий торт на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Фрукти , Мандарин
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 16 г. 0 хв.

Новий рік асоціюється з мандаринами. Вони ніби існують друг для друга. Цей мандариновий торт дуже смачний і ошатний, він відмінно підходить для новорічного столу.

Опис приготування:

Мандариновий торт - це те, що треба для зустрічі Нового року. Ніжний, гарний, смачний, він прикрасить будь-який стіл, припаде до смаку всім. Готується досить просто, але вимагає часу. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням! Всіх з наступаючими святами!

  • Борошно - 130 грам
  • Крохмаль - 50 грам(30 грам - в тісто, 20 грам - в вершках)
  • Молоко - 90 мілілітрів
  • Рослинна олія - 65 грам
  • Яєчні білки - 4 штуки
  • Яєчні жовтки - 3 штуки(2 жовтка - в тісто, 1 жовток - в вершках)
  • Цукор - 315 грам(105 грам - в тісто, 150 грам - в вершках, 60 грам - для сиропу)
  • Ванільний цукор - 15 грам(10 грам - в тісто, 5 грам - в вершках)
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Мандарини - 8-10 штук
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 400 грам (жирністю 20%)
  • Білий шоколад - 100 грам
  • Вершки - 50 грам
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 2
Змішайте тепле молоко і соняшникова олія.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 3
У мисці змішайте борошно, 30 грам крохмалю і розпушувач.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 4
Збийте 2 жовтка, 10 грам ванільного цукру і звичайний цукор. З обсягу цукру, призначеного для тесту (105 грам) приберіть одну столову ложку (вона стане в нагоді пізніше), решту цукру змішайте з жовтками.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 5
Влийте в жовткову масу суміш молока і рослинної олії.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 6
Поступово вмішуючи борошняну суміш, замісіть тісто.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 7
Тісто рідке, так і має бути.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 8
Збийте 4 білка з 1 столовою ложкою цукру, яку залишили раніше. Збивайте до піків.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 9
По одній столовій ложці введіть білки в тісто, обережно перемішуючи в одну сторону.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 10
Тісто змішане зі збитими білками.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 11
Підготуйте форму діаметром 20 см. Для впевненості, можна змастити форму маслом і присипати борошном. Влийте тісто у форму, випікайте при температурі 160 градусом 45-50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 12
Поки випікається торт, займіться кремом. Для цього змішайте сметану, 1 жовток, 150 грам цукру, 5 грам ванільного цукру і 20 грам крохмалю.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 13
Поставте сотейник з кремом на водяну баню, щоб дно стосувалося окропу, заважайте до загустіння, 10-15 хвилин з моменту закипання води.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 14
Заварний сметанний крем охолодіть до кімнатної температури.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 15
Мандарини розберіть на часточки, очистіть від білих прожилок.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 16
Дістаньте бісквіт з духовки, трохи прохолодно.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 17
Вийміть його з форми, зріжте верхню засмаженою частина.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 18
Розріжте бісквіт на три коржа.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 19
Збийте вершкове масло кімнатної температури, додаючи по одній столовій ложці заварний крем.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 20
Збийте крем до однорідності.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 21
Збирайте торт в кільці, покладіть на низ перший корж, викладіть 1/4 частина крему, на крем викладіть шматочки мандарина.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 22
Зверху ще 1/4 частина крему.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 23
Викладіть другий корж.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 24
Викладіть знову в послідовності: крем, мандарини, крем.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 25
Накрийте третім коржем, затягніть харчовою плівкою, поставте в холодильник на 6-8 годин.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 26
Звільніть торт від кільця перед тим, як продовжувати декорування десерту.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 27
Розламати білий шоколад на дольки, додайте 50 мл. Вершків. Короткими імпульсами по 10 секунд розтопіть в мікрохвильовій печі, після кожного разу перемішуйте.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 28
Розтоплений білий шоколад охолодіть до 25-30 градусів, перекладіть в кондитерський мішок.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 29
Приготуйте сироп, для цього змішайте 60 грам цукру і 30 мл. Води, кип'ятіть 2-3 хвилини, потім, опускайте в сироп часточки мандарина.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 30
Після цукрового сиропу, обваляйте мандаринові дольки в цукрі.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 31
Для декорування торта спочатку зробіть шоколадні патьоки по верхній частині, а потім залишками шоколаду залийте верх торта. Викладіть зацукровані мандаринові дольки. Можна точно так же, як надходили з часточками мандарина, зацукрувати пензлика горобини або калини. Для декору прикрасьте гілочками живий їли. Ошатний і красивий торт готовий.
мандариновий торт на Новий рік - фото крок 32
Поєднання ніжного шифонового бісквіта, вершкового крему з шматочками мандарина і білого шоколаду - це так смачно, не передати словами!

Схожі рецепти