Рецепт Мандариновий чізкейк фото

Мандариновий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Мандарин
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , День народження , Новий рік
Випічка , Чізкейк
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Мандарини у мене завжди асоціюються зі святкуванням Нового Року, тому рецепт, як приготувати мандариновий чізкейк, дуже добре підійде саме до цього свята (і не тільки).

Опис приготування:

Рецепт такого чизкейка досить незвичайний, адже часто використовують різні ягоди (чорниця, вишня, малина, полуниця) або ж більш знайомі фрукти (яблука, банан, груші, персики). Десерт виходить дієтичним і не залишить сліду на фігурі, Крім цього, він виглядає дуже святково і цікаво.

  • Печиво - 100 грам
  • Борошно - 80 грам
  • Розпушувач - 0, 25 чайних ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Сир - 0, 5 кілограма
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Яйце - 3 штуки
  • Крохмаль - 40 грам
  • Мандарини - 0, 7 кілограма
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Желе - 1 штука (упаковка)
  • Крем - За смаком
  • Барвник - За смаком
мандариновий чізкейк - фото крок 1
1. Печиво викладаю в миску і розламують, додаю розм'якшене вершкове масло, цукор (50 грам), борошно і розпушувач. Розминаю масу в крихту.
мандариновий чізкейк - фото крок 2
2. Укладають крихту в форму для випічки, яку попередньо змастив вершковим маслом, відправляю її на 20 хвилин в холодильник.
мандариновий чізкейк - фото крок 3
3. У мірну склянку кладу сир, додаю яйця, молоко, крохмаль і 200 грам цукрового піску. Збиваю масу в однорідну суміш.
мандариновий чізкейк - фото крок 4
4. Дістаю з холодильника форму з пісочної основою і виливаю тільки що приготовлену сирну масу.
мандариновий чізкейк - фото крок 5
5. Випікаю в розігрітому до 220 градусів духовці 40 хвилин.
мандариновий чізкейк - фото крок 6
6. Готовий чізкейк дістаю з духовки і залишаю до охолодження при кімнатній температурі. Під час випікання готував мандарини: очищаю від шкірки і поділяю на дольки, видаляю білі перетинки.
мандариновий чізкейк - фото крок 7
7. Часточки мандарин викладаю на остиглий чізкейк в формі. Готую мандаринове желе по інструкції, зазначеної на упаковці (заливаю окропом і розмішую), і заливаю сумішшю мандаринові дольки, відправляю форму на 4 години в холодильник.
мандариновий чізкейк - фото крок 8
8. Сметаною малюю прикраси у вигляді сніжинки, а невелику частину змішую з харчовим барвником (зеленого кольору), малюю гілочку.

Схожі рецепти