Мандариновий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Мандарини у мене завжди асоціюються зі святкуванням Нового Року, тому рецепт, як приготувати мандариновий чізкейк, дуже добре підійде саме до цього свята (і не тільки).
Рецепт такого чизкейка досить незвичайний, адже часто використовують різні ягоди (чорниця, вишня, малина, полуниця) або ж більш знайомі фрукти (яблука, банан, груші, персики). Десерт виходить дієтичним і не залишить сліду на фігурі, Крім цього, він виглядає дуже святково і цікаво.
- Печиво - 100 грам
- Борошно - 80 грам
- Розпушувач - 0, 25 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 250 грам
- Сир - 0, 5 кілограма
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Крохмаль - 40 грам
- Мандарини - 0, 7 кілограма
- Вода - 300 мілілітрів
- Желе - 1 штука (упаковка)
- Крем - За смаком
- Барвник - За смаком
1. Печиво викладаю в миску і розламують, додаю розм'якшене вершкове масло, цукор (50 грам), борошно і розпушувач. Розминаю масу в крихту.
2. Укладають крихту в форму для випічки, яку попередньо змастив вершковим маслом, відправляю її на 20 хвилин в холодильник.
3. У мірну склянку кладу сир, додаю яйця, молоко, крохмаль і 200 грам цукрового піску. Збиваю масу в однорідну суміш.
4. Дістаю з холодильника форму з пісочної основою і виливаю тільки що приготовлену сирну масу.
5. Випікаю в розігрітому до 220 градусів духовці 40 хвилин.
6. Готовий чізкейк дістаю з духовки і залишаю до охолодження при кімнатній температурі. Під час випікання готував мандарини: очищаю від шкірки і поділяю на дольки, видаляю білі перетинки.
7. Часточки мандарин викладаю на остиглий чізкейк в формі. Готую мандаринове желе по інструкції, зазначеної на упаковці (заливаю окропом і розмішую), і заливаю сумішшю мандаринові дольки, відправляю форму на 4 години в холодильник.
8. Сметаною малюю прикраси у вигляді сніжинки, а невелику частину змішую з харчовим барвником (зеленого кольору), малюю гілочку.