Мандариновий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Мандарини у мене завжди асоціюються зі святкуванням Нового Року, тому рецепт, як приготувати мандариновий чізкейк, дуже добре підійде саме до цього свята (і не тільки).
Опис приготування:
Рецепт такого чизкейка досить незвичайний, адже часто використовують різні ягоди (чорниця, вишня, малина, полуниця) або ж більш знайомі фрукти (яблука, банан, груші, персики). Десерт виходить дієтичним і не залишить сліду на фігурі, Крім цього, він виглядає дуже святково і цікаво.
- Печиво - 100 грам
- Борошно - 80 грам
- Розпушувач - 0, 25 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 250 грам
- Сир - 0, 5 кілограма
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Крохмаль - 40 грам
- Мандарини - 0, 7 кілограма
- Вода - 300 мілілітрів
- Желе - 1 штука (упаковка)
- Крем - За смаком
- Барвник - За смаком
1. Печиво викладаю в миску і розламують, додаю розм'якшене вершкове масло, цукор (50 грам), борошно і розпушувач. Розминаю масу в крихту.
2. Укладають крихту в форму для випічки, яку попередньо змастив вершковим маслом, відправляю її на 20 хвилин в холодильник.
3. У мірну склянку кладу сир, додаю яйця, молоко, крохмаль і 200 грам цукрового піску. Збиваю масу в однорідну суміш.
4. Дістаю з холодильника форму з пісочної основою і виливаю тільки що приготовлену сирну масу.
5. Випікаю в розігрітому до 220 градусів духовці 40 хвилин.
6. Готовий чізкейк дістаю з духовки і залишаю до охолодження при кімнатній температурі. Під час випікання готував мандарини: очищаю від шкірки і поділяю на дольки, видаляю білі перетинки.
7. Часточки мандарин викладаю на остиглий чізкейк в формі. Готую мандаринове желе по інструкції, зазначеної на упаковці (заливаю окропом і розмішую), і заливаю сумішшю мандаринові дольки, відправляю форму на 4 години в холодильник.
8. Сметаною малюю прикраси у вигляді сніжинки, а невелику частину змішую з харчовим барвником (зеленого кольору), малюю гілочку.