Мандариновий кекс-пиріг
(покроковий рецепт з фото)
У сезон солодких і соковитих мандаринів пропоную відмінну ідею, як приготувати святковий мандариновий кекс-пиріг. Готується він дуже просто, а виходить надзвичайно смачним! Спробуйте
Час випічки різний і в першу чергу залежить від форми і від духовки. Перевіряйте пиріг дерев'яною шпажкою. Виходить ароматний мандариновий пиріг з шоколадною глазур'ю. Всередині він соковитий і злегка мокрий завдяки мандариновому соку. Ця випічка чудово прикрасить стіл в один з новорічних або просто зиязиках днів.
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 180-200 грам
- Мандарини - 4-5 штук
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Шоколад - 100 грам
- Лимон - 1 штука
1. Мандарини очистіть від шкірки, розділіть на дольки, а потім наріжте тонкими пластинами.
2. Масло кімнатної температури розітріть ложкою з цукром.
3. По одному вводите яйця, збивайте віночком або міксером. Додайте ванільний цукор і лимонну цедру.
4. Просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем. У кілька прийомів відправте її в масляну суміш, замісіть тісто.
5. Потім відправте в тісто нарізані мандарини разом з соком і перемішайте.
6. Змастіть форму для випічки вершковим маслом, викладіть в неї тісто. Випікайте при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
7. Для приготування глазурі в цукрову пудру по чуть-чуть додавайте лимонний сік, перемішуйте. Змастіть пиріг, викладіть часточки мандарина. Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі, прикрасьте пиріг.