Мандариновий лікер
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи не замислювалася над тим, як роблять різні сиропи, likёrи і добавки, які змішують в коктейлях? Зазвичай купуєш вже готову потрібну суміш для напою. А ви спробуйте приготувати самі!
І тут мені прийшла ідея дізнатися, як приготувати мандариновий лікер в домашніх умовах. Виявилося, що технологія не дуже складна. Просто необхідно довго наполягати напій. Смак виходить кисленьке-солодкий. Саме таке поєднання я обожнюю в коктейлях. Аромат у лікеру просто приголомшливий!
- Вода - 100 мілілітрів
- Горілка - 200 мілілітрів
- Апельсин - 2 штуки
- Мандариновий сік - 1, 5 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
Апельсини добре промийте. Зніміть з них цедру, тільки робіть це акуратно, щоб не захопити білу прошарок. Доведіть її з соком мандарина до закипання. Потім охолодити.
Після змішайте апельсиново-мандаринову суміш з горілкою, перелийте в банку, закрийте під кришку. Залиште її в темному місці на 3 дня.
Потім зваріть сироп з цукру і води. Доведіть його до кипіння, а після готуйте ще 2 хвилини.
Процідити сік з банку, з'єднайте його з сиропом. Влийте в тару і закрийте кришкою.
Наполягайте лікер в теплому місці мінімум один місяць. Приємною дегустації!