Торт на Новий рік Кабана
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл майбутнього Нового року пропоную приготувати торт у вигляді забавного кабанчика. Думаю, що таке оформлення потішить і підніме настрій і маленьким дітям, і дорослим гостям.
Перед вами рецепт, як приготувати торт на Новий рік Кабана! Ніжний повітряний бісквіт з кремом з крем-сиру, вкритий шоколадною глазур'ю.
Оформлення голови кабанчика я постаралася зробити простим. Адже під час передсвяткових клопотів хочеться все приготувати красиво, але швидко. Готуйте з задоволенням!
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 200 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Борошно - 160 грам
- Масло оливкове - 75 мілілітрів
- Крем-сир - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Абрикосовий джем - 100 грам
- Шоколад темний - 100 грам (вміст какао не менше 60 %)
- Вершки 35% - 70 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Зефір - 2 штуки (для декору)
Підготуйте необхідні продукти для бісквіта. Духовку дозволите на 180 º С. (360ºF).
Яйця, цукор, ванілін збийте в пишну світлу піну. Збивайте міксером на максимальній швидкості протягом 5-7 хвилин. Потім тонкою цівкою влийте оливкова олія, продовжуючи збивати.
В пишну масу просійте борошно, додаючи її в 2-3 прийому. Перемішуйте тісто до однорідності за допомогою лопатки, рухаючись швидко знизу-вгору.
Роз'ємну форму (діаметр - 20 см) змастіть оливковою олією. Вилийте тісто у форму, поставте в розігріту духовку на 45 хвилин.
Готовність бісквіта перевірте зубочисткою, вона повинна вийти з середини бісквіта сухою. Бісквіт повністю остудіть у формі, акуратно проведіть ножем уздовж бортів і зніміть форму.
Поки бісквіт остигає, підготуйте необхідні інгредієнти і приготуйте крем. Вершкове масло дістаньте за 20 хвилин з холодильника, щоб воно розм'якшилися при кімнатній температурі.
З'єднайте в мисці розм'якшене вершкове масло, крем-сир і цукрову пудру. Збийте міксером до однорідності.
Остиглий бісквіт розрізати на 3 коржа. Один корж трохи тонше інших. Відкладіть його, ми будемо використовувати цей корж для декору.
Починайте збирати торт. Нижній корж змастіть рідким абрикосовим джемом. Якщо джем дуже густий, додайте в нього трохи води, доведіть до кипіння на повільному вогні, перемішайте, остудіть.
Нанесіть шар крему, покладіть зверху другий корж, трохи притисніть. Повторіть процедуру: абрикосовий джем, шар крему.
Нанесіть крем на боки торта, вирівняйте поверхню. Поставте торт в холодильник на 1 годину до повного застигання крему.
А з останків коржа виріжте вушка, мордочку і рило для декору.
Для шоколадної глазурі візьміть темний шоколад, вершки 35% і вершкове масло. Вершки влийте в каструльку з товстим дном. На повільному вогні доведіть майже до кипіння. Додайте шоколад, поламаний на шматочки, а також вершкове масло.
Перемішайте віночком до однорідності, зніміть з вогню.
Нанесіть глазур на поверхню торта, розрівняйте.
Оформіть верх торта у вигляді мордочки кабанчика за допомогою зефіру, вершки і печиво. Очі і рот: половинки зефіру і шоколадна глазур. Вушка, мордочка - бісквіт на кремах. З наступаючим Новим роком!