Рецепт Торт на Новий рік Кабана фото

Торт на Новий рік Кабана
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Солодке, Торти, Бісквітний торт

На святковий стіл майбутнього Нового року пропоную приготувати торт у вигляді забавного кабанчика. Думаю, що таке оформлення потішить і підніме настрій і маленьким дітям, і дорослим гостям.

Перед вами рецепт, як приготувати торт на Новий рік Кабана! Ніжний повітряний бісквіт з кремом з крем-сиру, вкритий шоколадною глазур'ю.

Оформлення голови кабанчика я постаралася зробити простим. Адже під час передсвяткових клопотів хочеться все приготувати красиво, але швидко. Готуйте з задоволенням!

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Борошно - 160 грам
  • Масло оливкове - 75 мілілітрів
  • Крем-сир - 400 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Абрикосовий джем - 100 грам
  • Шоколад темний - 100 грам (вміст какао не менше 60 %)
  • Вершки 35% - 70 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Зефір - 2 штуки (для декору)
торт на Новий рік Кабана - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти для бісквіта. Духовку дозволите на 180 º С. (360ºF).
торт на Новий рік Кабана - фото крок 2
Яйця, цукор, ванілін збийте в пишну світлу піну. Збивайте міксером на максимальній швидкості протягом 5-7 хвилин. Потім тонкою цівкою влийте оливкова олія, продовжуючи збивати.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 3
В пишну масу просійте борошно, додаючи її в 2-3 прийому. Перемішуйте тісто до однорідності за допомогою лопатки, рухаючись швидко знизу-вгору.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 4
Роз'ємну форму (діаметр - 20 см) змастіть оливковою олією. Вилийте тісто у форму, поставте в розігріту духовку на 45 хвилин.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 5
Готовність бісквіта перевірте зубочисткою, вона повинна вийти з середини бісквіта сухою. Бісквіт повністю остудіть у формі, акуратно проведіть ножем уздовж бортів і зніміть форму.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 6
Поки бісквіт остигає, підготуйте необхідні інгредієнти і приготуйте крем. Вершкове масло дістаньте за 20 хвилин з холодильника, щоб воно розм'якшилися при кімнатній температурі.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 7
З'єднайте в мисці розм'якшене вершкове масло, крем-сир і цукрову пудру. Збийте міксером до однорідності.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 8
Остиглий бісквіт розрізати на 3 коржа. Один корж трохи тонше інших. Відкладіть його, ми будемо використовувати цей корж для декору.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 9
Починайте збирати торт. Нижній корж змастіть рідким абрикосовим джемом. Якщо джем дуже густий, додайте в нього трохи води, доведіть до кипіння на повільному вогні, перемішайте, остудіть.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 10
Нанесіть шар крему, покладіть зверху другий корж, трохи притисніть. Повторіть процедуру: абрикосовий джем, шар крему.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 11
Нанесіть крем на боки торта, вирівняйте поверхню. Поставте торт в холодильник на 1 годину до повного застигання крему.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 12
А з останків коржа виріжте вушка, мордочку і рило для декору.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 13
Для шоколадної глазурі візьміть темний шоколад, вершки 35% і вершкове масло. Вершки влийте в каструльку з товстим дном. На повільному вогні доведіть майже до кипіння. Додайте шоколад, поламаний на шматочки, а також вершкове масло.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 14
Перемішайте віночком до однорідності, зніміть з вогню.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 15
Нанесіть глазур на поверхню торта, розрівняйте.
торт на Новий рік Кабана - фото крок 16
Оформіть верх торта у вигляді мордочки кабанчика за допомогою зефіру, вершки і печиво. Очі і рот: половинки зефіру і шоколадна глазур. Вушка, мордочка - бісквіт на кремах. З наступаючим Новим роком!

Схожі рецепти