Рецепт Вишня в сиропі фото

Вишня в сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди , Вишня
Низькокалорійні , ПП рецепти
Для дітей , Десерт
Заготовки , Десерти , Варення , Сироп
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Така заготовка абсолютно не схожа на варення, та й компотом її не назвеш, просто вишня в сиропі, але дуже і дуже смачна. Я роблю її щороку, тому і вам раджу обов'язково спробувати.


Опис приготування:

З вишні я люблю абсолютно все - і різні заготовки, і десерти, а якщо ви поділяєте мої вподобання і смаки, я можу запропонувати вам чудовий і в той же час дуже простий рецепт вишні в сиропі. Ці ласощі є щось середнє між компотом і варенням, а готується досить швидко. Якщо ви зробите вишню в сиропі в домашніх умовах, то потім всю зиму ви можете насолоджуватися її відмінним смаком, а ще вона добре виглядає в різних коктейлях і буде чудовим доповненням до морозиву або сиру.

1) Для початку ми ретельно промиваємо ягоди під проточною водою і відкидаємо їх на друшляк. Коли вишня трохи підсохне, з неї слід акуратно видалити кісточки.

2) Після того як ви очистите вишню, потрібно простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом, я, наприклад, роблю це в мікрохвильовці.

3) У стерилізовані банки викладаємо ягоди, вони повинні займати приблизно 2/3 обсягу. Заливаємо вишню окропом, прикриваємо банки кришками і залишаємо в такому вигляді на 20 хвилин.

4) Після закінчення часу воду акуратно зливаємо і вимірюємо її кількість, на кожні пів літри води потрібно брати по 250 грам цукру.

5) Воду від вишні переливаємо в каструлю і насипаємо в неї необхідну кількість цукру. Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо масу до кипіння.

6) Коли сироп закипить, вимикаємо вогонь і розливаємо гарячий сироп по банкам з ягодами. Додаємо за смаком гвоздику (по 1-2 бутона в кожну баночку), закручуємо банки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати.

Як вид, все дуже легко і просто, так що наступного разу, коли вирішите зайнятися заготовками, спробуйте і цей рецепт, сподіваюся, він вам сподобається. Смачного!


  • Вишня - 1, 2 кілограма (інгредієнти на 3 банки по 0, 72 L)
  • Вода - 1, 2 L
  • Цукор - 600 грам
  • Гвоздика - За смаком
З вишні я люблю абсолютно все - і різні заготовки, і десерти, а якщо ви поділяєте мої вподобання і смаки, я можу запропонувати вам чудовий і в той же час дуже простий рецепт вишні в сиропі. Ці ласощі є щось середнє між компотом і варенням, а готується досить швидко. Якщо ви зробите вишню в сиропі в домашніх умовах, то потім всю зиму ви можете насолоджуватися її відмінним смаком, а ще вона добре виглядає в різних коктейлях і буде чудовим доповненням до морозиву або сиру.

1) Для початку ми ретельно промиваємо ягоди під проточною водою і відкидаємо їх на друшляк. Коли вишня трохи підсохне, з неї слід акуратно видалити кісточки.

2) Після того як ви очистите вишню, потрібно простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом, я, наприклад, роблю це в мікрохвильовці.

3) У стерилізовані банки викладаємо ягоди, вони повинні займати приблизно 2/3 обсягу. Заливаємо вишню окропом, прикриваємо банки кришками і залишаємо в такому вигляді на 20 хвилин.

4) Після закінчення часу воду акуратно зливаємо і вимірюємо її кількість, на кожні пів літри води потрібно брати по 250 грам цукру.

5) Воду від вишні переливаємо в каструлю і насипаємо в неї необхідну кількість цукру. Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо масу до кипіння.

6) Коли сироп закипить, вимикаємо вогонь і розливаємо гарячий сироп по банкам з ягодами. Додаємо за смаком гвоздику (по 1-2 бутона в кожну баночку), закручуємо банки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати.

Як вид, все дуже легко і просто, так що наступного разу, коли вирішите зайнятися заготовками, спробуйте і цей рецепт, сподіваюся, він вам сподобається. Смачного!

Схожі рецепти