Вишня в сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Така заготовка абсолютно не схожа на варення, та й компотом її не назвеш, просто вишня в сиропі, але дуже і дуже смачна. Я роблю її щороку, тому і вам раджу обов'язково спробувати.
З вишні я люблю абсолютно все - і різні заготовки, і десерти, а якщо ви поділяєте мої вподобання і смаки, я можу запропонувати вам чудовий і в той же час дуже простий рецепт вишні в сиропі. Ці ласощі є щось середнє між компотом і варенням, а готується досить швидко. Якщо ви зробите вишню в сиропі в домашніх умовах, то потім всю зиму ви можете насолоджуватися її відмінним смаком, а ще вона добре виглядає в різних коктейлях і буде чудовим доповненням до морозиву або сиру.
1) Для початку ми ретельно промиваємо ягоди під проточною водою і відкидаємо їх на друшляк. Коли вишня трохи підсохне, з неї слід акуратно видалити кісточки.
2) Після того як ви очистите вишню, потрібно простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом, я, наприклад, роблю це в мікрохвильовці.
3) У стерилізовані банки викладаємо ягоди, вони повинні займати приблизно 2/3 обсягу. Заливаємо вишню окропом, прикриваємо банки кришками і залишаємо в такому вигляді на 20 хвилин.
4) Після закінчення часу воду акуратно зливаємо і вимірюємо її кількість, на кожні пів літри води потрібно брати по 250 грам цукру.
5) Воду від вишні переливаємо в каструлю і насипаємо в неї необхідну кількість цукру. Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо масу до кипіння.
6) Коли сироп закипить, вимикаємо вогонь і розливаємо гарячий сироп по банкам з ягодами. Додаємо за смаком гвоздику (по 1-2 бутона в кожну баночку), закручуємо банки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати.
Як вид, все дуже легко і просто, так що наступного разу, коли вирішите зайнятися заготовками, спробуйте і цей рецепт, сподіваюся, він вам сподобається. Смачного!
- Вишня - 1, 2 кілограма (інгредієнти на 3 банки по 0, 72 L)
- Вода - 1, 2 L
- Цукор - 600 грам
- Гвоздика - За смаком
1) Для початку ми ретельно промиваємо ягоди під проточною водою і відкидаємо їх на друшляк. Коли вишня трохи підсохне, з неї слід акуратно видалити кісточки.
2) Після того як ви очистите вишню, потрібно простерилізувати банки будь-яким зручним для вас способом, я, наприклад, роблю це в мікрохвильовці.
3) У стерилізовані банки викладаємо ягоди, вони повинні займати приблизно 2/3 обсягу. Заливаємо вишню окропом, прикриваємо банки кришками і залишаємо в такому вигляді на 20 хвилин.
4) Після закінчення часу воду акуратно зливаємо і вимірюємо її кількість, на кожні пів літри води потрібно брати по 250 грам цукру.
5) Воду від вишні переливаємо в каструлю і насипаємо в неї необхідну кількість цукру. Ставимо каструлю на повільний вогонь і доводимо масу до кипіння.
6) Коли сироп закипить, вимикаємо вогонь і розливаємо гарячий сироп по банкам з ягодами. Додаємо за смаком гвоздику (по 1-2 бутона в кожну баночку), закручуємо банки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати.
Як вид, все дуже легко і просто, так що наступного разу, коли вирішите зайнятися заготовками, спробуйте і цей рецепт, сподіваюся, він вам сподобається. Смачного!