Черешня на зиму без сахара
(покроковий рецепт з фото)
Заготовити не тільки смачну, але і найбільш натуральну консервацію досить просто, візьміть на замітку це рецепт приготування черешні на зиму без цукру.
Черешня - ягода досить солодка, так що додаткові підсолоджувачі при заготовках на зиму використовувати зовсім необов'язково. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати черешню на зиму без цукру, тоді запам'ятовуйте цей простий рецепт.
1. Для початку необхідно як слід вимити банки.
2. Щоб банки були абсолютно чистими і придатними для заготовок, їх краще попередньо простерилізувати.
3. Поки банки будуть остигати після стерилізації можна зайнятися ягодами. Черешню потрібно перебрати, видаливши м'які або зіпсовані. Потім вимити як слід під проточною водою.
4. Відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Після можна відправляти ягоди в банки. Варіанта, як зробити черешню на зиму без цукру, існує два - у вигляді компоту або ягід в соку. Відштовхуючись від цього, потрібно наповнити банки або до верху або приблизно на третину.
5. Зверху всипати трохи лимонної кислоти, з розрахунку 1 чайна ложка на 3-літрову банку.
6. Щоб додаткового аромату в банку можна покласти листочок м'яти, наприклад.
7. Довести до кипіння чисту воду і акуратно влити в банки.
8. Закатати банки і перевернути їх догори дном. Залишити їх так до повного охолодження.
От і все, черешня на зиму без цукру в домашніх умовах готова!
- Черешня - За смаком
- Лимонна кислота - 0.3 чайних ложки (на літрову банку)
1. Для початку необхідно як слід вимити банки.
2. Щоб банки були абсолютно чистими і придатними для заготовок, їх краще попередньо простерилізувати.
3. Поки банки будуть остигати після стерилізації можна зайнятися ягодами. Черешню потрібно перебрати, видаливши м'які або зіпсовані. Потім вимити як слід під проточною водою.
4. Відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Після можна відправляти ягоди в банки. Варіанта, як зробити черешню на зиму без цукру, існує два - у вигляді компоту або ягід в соку. Відштовхуючись від цього, потрібно наповнити банки або до верху або приблизно на третину.
5. Зверху всипати трохи лимонної кислоти, з розрахунку 1 чайна ложка на 3-літрову банку.
6. Щоб додаткового аромату в банку можна покласти листочок м'яти, наприклад.
7. Довести до кипіння чисту воду і акуратно влити в банки.
8. Закатати банки і перевернути їх догори дном. Залишити їх так до повного охолодження.
От і все, черешня на зиму без цукру в домашніх умовах готова!