Вишня без сахара на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами способом, як приготувати вишню без цукру на зиму. Виходить натуральна вишня у власному соку. Для рецепта не знадобиться ні вода, ні цукор. Дивіться, як це роблю я!
Таким способом можна консервувати великі соковиті ягоди, в них багато соку. Головна уязик - зрілість ягід. Відберіть тільки самі спілі ягідки. Ретельно вимийте баночки і кришки для консервації. Кількість вишень і баночок складно визначити, наповнюйте банки максимально щільно, стерилізують належний час і закочуйте! приступимо!
- Вишня - За смаком
Вимийте ретельно ягоди і баночки, кришки.
У вишень обірвемо хвостики, за допомогою костобойкі видаліть кісточки. Немає костобойкі? немає проблем, скористайтеся шпилькою або трубочкою для напоїв.
Підготовлені баночки заповніть вишнями щільно, максимально намагаючись прибрати повітря і зайвий простір.
Баночки поставте стерилизоваться. Для цього на дно каструлі підкладіть шматочок тканини, поставте баночку з вишнями і налийте води по плечики банки. Прикрийте баночку кришкою і стерилізують при слабкому кипінні води. Час: для банки 0, 5 л - 15 хвилин, для банки 1 літр - 20 хвилин.
Готові вишеньки закатати і охолодіть. Зберігайте в прохолодному місці.