Вишня з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати вишню з цукром на зиму - читайте далі. Простіше нікуди, а ягоди виходять як свіжі - добре використовувати як частування до столу, або в якості начинки для вашої випічки. Спробуєте?
Такий рецепт приготування вишні з цукром на зиму не тільки дуже швидкий і простий, але ще і цілком дієтичний, адже, на відміну від багатьох інших способів, тут цукор використовується по мінімуму, тільки щоб вишня пустила сік, і в ньому ж зберігалася. Так що спробуйте обов'язково!
Як заготовити вишню з цукром на зиму:
1. Насамперед простерилизуйте баночки, в яких будете зберігати готову вишню.
2. Паралельно переберіть ягоди, позбудьтеся від дрібних гілочок і листочків, і добре вимийте вишню.
3. У ще гарячі простерилізовані баночки викладайте ягоди так, щоб вони займали половину банки.
4. Тепер присипаємо їх зверху 1-2 ст. Ложками цукру.
5. Доповідаємо вишню до верху банки.
6. А тепер знову присипаємо цукром, теж 1-2 столовими ложками.
7. Прикриваємо все баночки кришками, і поміщаємо в каструлю з водою. На кухонній плиті стерилізуємо в окропі 15 хвилин.
Готово! Якщо все зробили правильно, вишня до цього моменту вже повинна повністю бути покрита сиропом. Якщо ж ваші ягоди виявилися недостатньо соковитими - просто долийте трохи кип'яченої води прямо в банку, щоб все вишні були покриті рідиною. Закочує і тримаємо в ковдрі до повного охолодження, а потім вже перекладаємо в холодильник або в будь-який темне і прохолодне місце. Тепер і ви знаєте, як приготувати вишню з цукром на зиму! приємною готування!
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 0.5 кілограма
Як заготовити вишню з цукром на зиму:
1. Насамперед простерилизуйте баночки, в яких будете зберігати готову вишню.
2. Паралельно переберіть ягоди, позбудьтеся від дрібних гілочок і листочків, і добре вимийте вишню.
3. У ще гарячі простерилізовані баночки викладайте ягоди так, щоб вони займали половину банки.
4. Тепер присипаємо їх зверху 1-2 ст. Ложками цукру.
5. Доповідаємо вишню до верху банки.
6. А тепер знову присипаємо цукром, теж 1-2 столовими ложками.
7. Прикриваємо все баночки кришками, і поміщаємо в каструлю з водою. На кухонній плиті стерилізуємо в окропі 15 хвилин.
Готово! Якщо все зробили правильно, вишня до цього моменту вже повинна повністю бути покрита сиропом. Якщо ж ваші ягоди виявилися недостатньо соковитими - просто долийте трохи кип'яченої води прямо в банку, щоб все вишні були покриті рідиною. Закочує і тримаємо в ковдрі до повного охолодження, а потім вже перекладаємо в холодильник або в будь-який темне і прохолодне місце. Тепер і ви знаєте, як приготувати вишню з цукром на зиму! приємною готування!