Брусниця з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Брусниця - просто джерело цінних компонентів і вітамінів, її варто включати в свій раціон взимку. Розповім вам, як приготувати брусницю з цукром на зиму - швидко, смачно, недорого і дуже корисно.
Брусниця, завдяки своєму гіркуватий смак, вимагає використання досить великої кількості цукру, але зате і зберігатися така заготовка зможе досить довго, забезпечуючи вас вітамінами цілу зиму. Так що не полінуйтеся і скористайтеся цим простим рецептом брусниці з цукром на зиму.
- Брусниця - 300 грам
- Цукор - 300 грам (або більше)
Підготуйте інгредієнти.
Ягоди ретельно помийте кілька разів у чистій воді.
Пробийте ягоди блендером або перекрутити через м'ясорубку.
Засипте цукром і перемішайте.
Дайте хвилин 10 постояти і знову перемішайте. В ідеалі потрібно, щоб весь цукор розчинився. Пробуйте на смак. Якщо необхідно, додайте ще
Цукру.
Цукру.
Розкладіть брусницю з цукром в стерилізовані банки і закрийте простерилизованной кришкою. Коли банка охолоне, приберіть на зберігання в
Холодильник.
Холодильник.
Справжня скарбниця вітамінів до зимового чаю. Смачних вам заготовок!