Рецепт Чорниця з цукром на зиму фото

Чорниця з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Кефір , Чорниця
Страви без випічки
На полуденок , На сніданок
Напої , Коктейлі , Молочні
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 30 хв.

Чорниця з цукром на зиму в домашніх умовах - немає нічого простішого! Ягоди не втрачають ні грама своєї користі, смаку і аромату, і використовувати ви їх зможете або як готовий десерт, або додавати в випічку!

Опис приготування:

Пропоную вам дізнатися, як приготувати чорницю з цукром на зиму, - без зайвої термічної обробки ягідки збережуть максимум користі, ось тільки ще і сироп солоденький отримаєте, який зможете використовувати як соус до млинців, випічці, обожнювання. Збережіть собі на зиму вітамінів за допомогою цього рецепта! Отже:

1. Насамперед добре вимийте і очистіть чорницю від налиплого листочків, гілочок і іншого дрібного сміття.

2. Залиште ягоди просихати на рушник, і тим часом займіться стерилізацією банок.

3. У ще гарячі банки потроху починайте всипати ягоди, паралельно пересипаючи їх цукром. Найкраще це робити за принципом"ложка того - ложка іншого" .

4. Поверх ягід теж всипаємо цукор так, щоб він повністю покривав ягідки. Залишимо банки"доходити" в стороні.

5. Коли чорниця дасть сік, і цукор зверху осяде і потемніє, досипаємо ще цукор так, щоб на поверхні він залишився сухим.

Готово! Закочуйте банки прокип'яченими кришками, і зберігайте таку заготовку в холодильнику. Дуже смачно, а головне - корисно Заготівлю, приготовлену у цій простому рецептом чорниці з цукром на зиму, можна використовувати при готуванні як випічки, так і киселів, желе і всіляких десертів. Дерзайте!


  • Чорниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1.5 кілограма
Пропоную вам дізнатися, як приготувати чорницю з цукром на зиму, - без зайвої термічної обробки ягідки збережуть максимум користі, ось тільки ще і сироп солоденький отримаєте, який зможете використовувати як соус до млинців, випічці, обожнювання. Збережіть собі на зиму вітамінів за допомогою цього рецепта! Отже:

1. Насамперед добре вимийте і очистіть чорницю від налиплого листочків, гілочок і іншого дрібного сміття.

2. Залиште ягоди просихати на рушник, і тим часом займіться стерилізацією банок.

3. У ще гарячі банки потроху починайте всипати ягоди, паралельно пересипаючи їх цукром. Найкраще це робити за принципом"ложка того - ложка іншого" .

4. Поверх ягід теж всипаємо цукор так, щоб він повністю покривав ягідки. Залишимо банки"доходити" в стороні.

5. Коли чорниця дасть сік, і цукор зверху осяде і потемніє, досипаємо ще цукор так, щоб на поверхні він залишився сухим.

Готово! Закочуйте банки прокип'яченими кришками, і зберігайте таку заготовку в холодильнику. Дуже смачно, а головне - корисно Заготівлю, приготовлену у цій простому рецептом чорниці з цукром на зиму, можна використовувати при готуванні як випічки, так і киселів, желе і всіляких десертів. Дерзайте!

Схожі рецепти