Чорниця з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Чорниця з цукром на зиму в домашніх умовах - немає нічого простішого! Ягоди не втрачають ні грама своєї користі, смаку і аромату, і використовувати ви їх зможете або як готовий десерт, або додавати в випічку!
Пропоную вам дізнатися, як приготувати чорницю з цукром на зиму, - без зайвої термічної обробки ягідки збережуть максимум користі, ось тільки ще і сироп солоденький отримаєте, який зможете використовувати як соус до млинців, випічці, обожнювання. Збережіть собі на зиму вітамінів за допомогою цього рецепта! Отже:
1. Насамперед добре вимийте і очистіть чорницю від налиплого листочків, гілочок і іншого дрібного сміття.
2. Залиште ягоди просихати на рушник, і тим часом займіться стерилізацією банок.
3. У ще гарячі банки потроху починайте всипати ягоди, паралельно пересипаючи їх цукром. Найкраще це робити за принципом "ложка того - ложка іншого" .
4. Поверх ягід теж всипаємо цукор так, щоб він повністю покривав ягідки. Залишимо банки "доходити" в стороні.
5. Коли чорниця дасть сік, і цукор зверху осяде і потемніє, досипаємо ще цукор так, щоб на поверхні він залишився сухим.
Готово! Закочуйте банки прокип'яченими кришками, і зберігайте таку заготовку в холодильнику. Дуже смачно, а головне - корисно Заготівлю, приготовлену у цій простому рецептом чорниці з цукром на зиму, можна використовувати при готуванні як випічки, так і киселів, желе і всіляких десертів. Дерзайте!
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 1.5 кілограма
1. Насамперед добре вимийте і очистіть чорницю від налиплого листочків, гілочок і іншого дрібного сміття.
2. Залиште ягоди просихати на рушник, і тим часом займіться стерилізацією банок.
3. У ще гарячі банки потроху починайте всипати ягоди, паралельно пересипаючи їх цукром. Найкраще це робити за принципом "ложка того - ложка іншого" .
4. Поверх ягід теж всипаємо цукор так, щоб він повністю покривав ягідки. Залишимо банки "доходити" в стороні.
5. Коли чорниця дасть сік, і цукор зверху осяде і потемніє, досипаємо ще цукор так, щоб на поверхні він залишився сухим.
Готово! Закочуйте банки прокип'яченими кришками, і зберігайте таку заготовку в холодильнику. Дуже смачно, а головне - корисно Заготівлю, приготовлену у цій простому рецептом чорниці з цукром на зиму, можна використовувати при готуванні як випічки, так і киселів, желе і всіляких десертів. Дерзайте!