Рецепт Чорниця з цукром на зиму фото

Чорниця з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Кефір, Чорниця
Страви без випічки
На полуденок, На сніданок
Напої, Коктейлі, Молочні

Чорниця з цукром на зиму в домашніх умовах - немає нічого простішого! Ягоди не втрачають ні грама своєї користі, смаку і аромату, і використовувати ви їх зможете або як готовий десерт, або додавати в випічку!

Пропоную вам дізнатися, як приготувати чорницю з цукром на зиму, - без зайвої термічної обробки ягідки збережуть максимум користі, ось тільки ще і сироп солоденький отримаєте, який зможете використовувати як соус до млинців, випічці, обожнювання. Збережіть собі на зиму вітамінів за допомогою цього рецепта! Отже:

1. Насамперед добре вимийте і очистіть чорницю від налиплого листочків, гілочок і іншого дрібного сміття.

2. Залиште ягоди просихати на рушник, і тим часом займіться стерилізацією банок.

3. У ще гарячі банки потроху починайте всипати ягоди, паралельно пересипаючи їх цукром. Найкраще це робити за принципом "ложка того - ложка іншого" .

4. Поверх ягід теж всипаємо цукор так, щоб він повністю покривав ягідки. Залишимо банки "доходити" в стороні.

5. Коли чорниця дасть сік, і цукор зверху осяде і потемніє, досипаємо ще цукор так, щоб на поверхні він залишився сухим.

Готово! Закочуйте банки прокип'яченими кришками, і зберігайте таку заготовку в холодильнику. Дуже смачно, а головне - корисно Заготівлю, приготовлену у цій простому рецептом чорниці з цукром на зиму, можна використовувати при готуванні як випічки, так і киселів, желе і всіляких десертів. Дерзайте!


  • Чорниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1.5 кілограма
Пропоную вам дізнатися, як приготувати чорницю з цукром на зиму, - без зайвої термічної обробки ягідки збережуть максимум користі, ось тільки ще і сироп солоденький отримаєте, який зможете використовувати як соус до млинців, випічці, обожнювання. Збережіть собі на зиму вітамінів за допомогою цього рецепта! Отже:

1. Насамперед добре вимийте і очистіть чорницю від налиплого листочків, гілочок і іншого дрібного сміття.

2. Залиште ягоди просихати на рушник, і тим часом займіться стерилізацією банок.

3. У ще гарячі банки потроху починайте всипати ягоди, паралельно пересипаючи їх цукром. Найкраще це робити за принципом "ложка того - ложка іншого" .

4. Поверх ягід теж всипаємо цукор так, щоб він повністю покривав ягідки. Залишимо банки "доходити" в стороні.

5. Коли чорниця дасть сік, і цукор зверху осяде і потемніє, досипаємо ще цукор так, щоб на поверхні він залишився сухим.

Готово! Закочуйте банки прокип'яченими кришками, і зберігайте таку заготовку в холодильнику. Дуже смачно, а головне - корисно Заготівлю, приготовлену у цій простому рецептом чорниці з цукром на зиму, можна використовувати при готуванні як випічки, так і киселів, желе і всіляких десертів. Дерзайте!

Схожі рецепти