Рецепт Черешня з цукром на зиму фото

Черешня з цукром на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Цукор , Черешня
Рецепти без шкоди
На швидку руку , Літні
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 20 хв.

Черешня з цукром на зиму в домашніх умовах завжди виходить дуже ароматною і соковитою, а також дає багато соку, так що сироп зможете використовувати в приготуванні десертів і випічки.

Опис приготування:

Рецепт приготування черешні з цукром на зиму по суті нічим не відрізняється від подібного способу готування інших ягід, ось тільки обов'язково додайте лимонну кислоту, розведену в невеликій кількості чистої води, або ж сік лимона, так як сама по собі черешня майже не містить кислоти, а значить, може швидко зіпсуватися. Кислоти потрібно брати в розрахунку 3 грами на 1 літр.

Про все інше - в рецепті:

1. Черешню ретельно вимити, очищаючи від дрібного сміття і листочків, і вибираємо кісточки.

2. Беремо чисті баночки, і викладаємо туди черешню, паралельно пересипаючи її цукром.

3. Найкраще це робити за принципом"ложка ягід - ложка цукру" , а зверху додамо розчинену лимонну кислоту, або кілька часточок свіжонарізаних лимона.

4. Відправляємо наші банки в каструльку з киплячою водою, і тримаємо приблизно 5 хвилин.

Знімаємо з вогню і відразу ж закупорюють. Зберігаємо до охолодження в перевернутому положенні, після чого переставляємо в будь-темне і прохолодне місце. Черешня з цукром на зиму в домашніх умовах вийде дуже соковитою і солодкої, тому цілком згодиться в якості повноцінного десерту взимку, а сироп добре додавати в трав'яні чаї, або ж до десертів і випічки в якості соусу. Пальчики оближете!


  • Черешня - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
  • Лимонна кислота - 5 грам
Рецепт приготування черешні з цукром на зиму по суті нічим не відрізняється від подібного способу готування інших ягід, ось тільки обов'язково додайте лимонну кислоту, розведену в невеликій кількості чистої води, або ж сік лимона, так як сама по собі черешня майже не містить кислоти, а значить, може швидко зіпсуватися. Кислоти потрібно брати в розрахунку 3 грами на 1 літр.

Про все інше - в рецепті:

1. Черешню ретельно вимити, очищаючи від дрібного сміття і листочків, і вибираємо кісточки.

2. Беремо чисті баночки, і викладаємо туди черешню, паралельно пересипаючи її цукром.

3. Найкраще це робити за принципом"ложка ягід - ложка цукру" , а зверху додамо розчинену лимонну кислоту, або кілька часточок свіжонарізаних лимона.

4. Відправляємо наші банки в каструльку з киплячою водою, і тримаємо приблизно 5 хвилин.

Знімаємо з вогню і відразу ж закупорюють. Зберігаємо до охолодження в перевернутому положенні, після чого переставляємо в будь-темне і прохолодне місце. Черешня з цукром на зиму в домашніх умовах вийде дуже соковитою і солодкої, тому цілком згодиться в якості повноцінного десерту взимку, а сироп добре додавати в трав'яні чаї, або ж до десертів і випічки в якості соусу. Пальчики оближете!

Схожі рецепти