Рецепт Черешня на зиму фото

Черешня на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Черешня
Рецепти без шкоди
На швидку руку
Заготовки
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Короткий період дозрівання ягід хочеться зберегти, а єдиний вихід - це консервація. Рецепт приготування черешні на зиму в сиропі настільки простий, що припаде до смаку всім господиням.

Опис приготування:

Варіантів, як приготувати черешню на зиму досить багато, починаючи від варення і закінчуючи компотом. Один з таких рецептів перед вами.

1. Насамперед потрібно вимити як слід ягоди. Видалити листочки і гілочки при необхідності і дати стекти воді.

2. Тим часом налити воду в каструлю і відправити на вогонь. Довести до кипіння.

3. Банки вимити добре і простерилізувати близько 5 хвилин.

4. Ягоду розкласти по банкам. Для приготування компоту ягід можна класти менше, а черешня на зиму в домашніх умовах в сиропі повинна бути щільно накладена в банку.

5. Киплячою водою залити ягоди і накрити кришкою. Дати постояти близько 7-10 хвилин.

6. Після акуратно злити воду назад в каструлю.

7. Всипати цукор в воду і поставити на вогонь. На повільному вогні, постійно помішуючи, розчинити повністю цукор.

8. Готовий сироп розлити по банках і відразу закатати.

9. Банки виставити дном вгору і залишити до повного охолодження.

Ось і весь рецепт приготування черешні на зиму. Смачного!


  • Черешня - 4.5-5 склянки
  • Вода - 3 L
  • Цукор - 1-1.5 склянки
Варіантів, як приготувати черешню на зиму досить багато, починаючи від варення і закінчуючи компотом. Один з таких рецептів перед вами.

1. Насамперед потрібно вимити як слід ягоди. Видалити листочки і гілочки при необхідності і дати стекти воді.

2. Тим часом налити воду в каструлю і відправити на вогонь. Довести до кипіння.

3. Банки вимити добре і простерилізувати близько 5 хвилин.

4. Ягоду розкласти по банкам. Для приготування компоту ягід можна класти менше, а черешня на зиму в домашніх умовах в сиропі повинна бути щільно накладена в банку.

5. Киплячою водою залити ягоди і накрити кришкою. Дати постояти близько 7-10 хвилин.

6. Після акуратно злити воду назад в каструлю.

7. Всипати цукор в воду і поставити на вогонь. На повільному вогні, постійно помішуючи, розчинити повністю цукор.

8. Готовий сироп розлити по банках і відразу закатати.

9. Банки виставити дном вгору і залишити до повного охолодження.

Ось і весь рецепт приготування черешні на зиму. Смачного!

Схожі рецепти