Брусниця мочена на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Всі страви, зроблені на основі брусниці володіють не тільки відмінним смаком, але і корисними властивостями. Мочена на зиму брусниця - це чудові ліки від багатьох хвороб і відмінне ласощі.
Не дарма брусницю прийнято називати ягодою здоров'я, адже в ній містяться вітаміни групи А і Б, вітамін С і Е, а так само інші корисні мікроелементи. Але особисто я обожнюю цю ягоду не тільки за її користь, але так само і за відмінний смак з кислинкою, тому завжди намагаюся зробити якомога більше заготовок з неї. З брусниці можна зробити компот, варення, джем і ще багато різної смакоти, але сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати брусницю мочену на зиму. Це досить простий рецепт і ви не витратите на нього багато часу, зате взимку ви з радістю відкриєте баночку такою смачною, ароматної і корисною брусниці, яку, до речі, можна навіть додавати до м'яса як соус. Так що давайте подбаємо про своє здоров'я і приготуємо смачну брусницю мочену на зиму.
1) Для початку ми ретельно промиваємо банки і обшпарюємо їх окропом.
2) брусницю перебираємо (листя можна залишити, вони так само вельми корисні), промиваємо її.
3) Розкладаємо ягоди по банкам так, щоб вони майже повністю займали простір банки.
4) У каструльку наливаємо воду і ставимо її на вогонь, додаємо воду, сіль, цукор, перець, гвоздику і корицю. Як тільки рідина закипить, знімаємо її з вогню, проціджуємо і даємо охолонути.
5) Коли сироп повністю охолоне, заливаємо їм брусницю і закриваємо кришкою.
Тепер ви знаєте, як приготувати брусницю мочену на зиму, тому, як тільки почнеться сезон дозрівання ягід, обов'язково скористайтеся цим простим рецептом. А зберігатися така брусниця може протягом всієї зими в прохолодному місці.
- Брусниця свіжа - 2-3 склянок
- Вода - 1 літр
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець запашний горошком - 7-8 штук
- Кориця в паличках - 1 штука
- Гвоздика - 8-10 штук
1) Для початку ми ретельно промиваємо банки і обшпарюємо їх окропом.
2) брусницю перебираємо (листя можна залишити, вони так само вельми корисні), промиваємо її.
3) Розкладаємо ягоди по банкам так, щоб вони майже повністю займали простір банки.
4) У каструльку наливаємо воду і ставимо її на вогонь, додаємо воду, сіль, цукор, перець, гвоздику і корицю. Як тільки рідина закипить, знімаємо її з вогню, проціджуємо і даємо охолонути.
5) Коли сироп повністю охолоне, заливаємо їм брусницю і закриваємо кришкою.
Тепер ви знаєте, як приготувати брусницю мочену на зиму, тому, як тільки почнеться сезон дозрівання ягід, обов'язково скористайтеся цим простим рецептом. А зберігатися така брусниця може протягом всієї зими в прохолодному місці.