Рецепт Брусниця мочена на зиму фото

Брусниця мочена на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Ягоди , Брусниця
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей , На сніданок
Заготовки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Всі страви, зроблені на основі брусниці володіють не тільки відмінним смаком, але і корисними властивостями. Мочена на зиму брусниця - це чудові ліки від багатьох хвороб і відмінне ласощі.

Опис приготування:

Не дарма брусницю прийнято називати ягодою здоров'я, адже в ній містяться вітаміни групи А і Б, вітамін С і Е, а так само інші корисні мікроелементи. Але особисто я обожнюю цю ягоду не тільки за її користь, але так само і за відмінний смак з кислинкою, тому завжди намагаюся зробити якомога більше заготовок з неї. З брусниці можна зробити компот, варення, джем і ще багато різної смакоти, але сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати брусницю мочену на зиму. Це досить простий рецепт і ви не витратите на нього багато часу, зате взимку ви з радістю відкриєте баночку такою смачною, ароматної і корисною брусниці, яку, до речі, можна навіть додавати до м'яса як соус. Так що давайте подбаємо про своє здоров'я і приготуємо смачну брусницю мочену на зиму.

1) Для початку ми ретельно промиваємо банки і обшпарюємо їх окропом.

2) брусницю перебираємо (листя можна залишити, вони так само вельми корисні), промиваємо її.

3) Розкладаємо ягоди по банкам так, щоб вони майже повністю займали простір банки.

4) У каструльку наливаємо воду і ставимо її на вогонь, додаємо воду, сіль, цукор, перець, гвоздику і корицю. Як тільки рідина закипить, знімаємо її з вогню, проціджуємо і даємо охолонути.

5) Коли сироп повністю охолоне, заливаємо їм брусницю і закриваємо кришкою.

Тепер ви знаєте, як приготувати брусницю мочену на зиму, тому, як тільки почнеться сезон дозрівання ягід, обов'язково скористайтеся цим простим рецептом. А зберігатися така брусниця може протягом всієї зими в прохолодному місці.


  • Брусниця свіжа - 2-3 склянок
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Перець запашний горошком - 7-8 штук
  • Кориця в паличках - 1 штука
  • Гвоздика - 8-10 штук
Не дарма брусницю прийнято називати ягодою здоров'я, адже в ній містяться вітаміни групи А і Б, вітамін С і Е, а так само інші корисні мікроелементи. Але особисто я обожнюю цю ягоду не тільки за її користь, але так само і за відмінний смак з кислинкою, тому завжди намагаюся зробити якомога більше заготовок з неї. З брусниці можна зробити компот, варення, джем і ще багато різної смакоти, але сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати брусницю мочену на зиму. Це досить простий рецепт і ви не витратите на нього багато часу, зате взимку ви з радістю відкриєте баночку такою смачною, ароматної і корисною брусниці, яку, до речі, можна навіть додавати до м'яса як соус. Так що давайте подбаємо про своє здоров'я і приготуємо смачну брусницю мочену на зиму.

1) Для початку ми ретельно промиваємо банки і обшпарюємо їх окропом.

2) брусницю перебираємо (листя можна залишити, вони так само вельми корисні), промиваємо її.

3) Розкладаємо ягоди по банкам так, щоб вони майже повністю займали простір банки.

4) У каструльку наливаємо воду і ставимо її на вогонь, додаємо воду, сіль, цукор, перець, гвоздику і корицю. Як тільки рідина закипить, знімаємо її з вогню, проціджуємо і даємо охолонути.

5) Коли сироп повністю охолоне, заливаємо їм брусницю і закриваємо кришкою.

Тепер ви знаєте, як приготувати брусницю мочену на зиму, тому, як тільки почнеться сезон дозрівання ягід, обов'язково скористайтеся цим простим рецептом. А зберігатися така брусниця може протягом всієї зими в прохолодному місці.

Схожі рецепти