Брусниця протерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)
У плані корисності брусниця дасть фору ледь не будь-ягоді, проте з цієї ж причини є її без цукру майже неможливо. Брусниця протерта з цукром - відмінний спосіб брусницю "зробити їстівної" .
1. Стиглі ягоди брусниці промити і опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини.
2. Не даючи ягодам охолонути, протираємо їх через сито або друшляк, а потім змішуємо з цукром.
3. У каструлі підігріваємо утворену масу до повного розчинення цукру.
4. Як тільки цукор розчиниться, знімаємо каструлю з вогню, а її вміст розливаємо по банках.
5. Стерилізуємо банки в киплячій воді.
Готово!
- Брусниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 400 мілілітрів
2. Не даючи ягодам охолонути, протираємо їх через сито або друшляк, а потім змішуємо з цукром.
3. У каструлі підігріваємо утворену масу до повного розчинення цукру.
4. Як тільки цукор розчиниться, знімаємо каструлю з вогню, а її вміст розливаємо по банках.
5. Стерилізуємо банки в киплячій воді.
Готово!