Рецепт Брусниця протерта з цукром фото

Брусниця протерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Ягоди , Брусниця
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 55 хв.

У плані корисності брусниця дасть фору ледь не будь-ягоді, проте з цієї ж причини є її без цукру майже неможливо. Брусниця протерта з цукром - відмінний спосіб брусницю"зробити їстівної" .

Опис приготування:

1. Стиглі ягоди брусниці промити і опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини.

2. Не даючи ягодам охолонути, протираємо їх через сито або друшляк, а потім змішуємо з цукром.

3. У каструлі підігріваємо утворену масу до повного розчинення цукру.

4. Як тільки цукор розчиниться, знімаємо каструлю з вогню, а її вміст розливаємо по банках.

5. Стерилізуємо банки в киплячій воді.

Готово!


  • Брусниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 400 мілілітрів
1. Стиглі ягоди брусниці промити і опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини.

2. Не даючи ягодам охолонути, протираємо їх через сито або друшляк, а потім змішуємо з цукром.

3. У каструлі підігріваємо утворену масу до повного розчинення цукру.

4. Як тільки цукор розчиниться, знімаємо каструлю з вогню, а її вміст розливаємо по банках.

5. Стерилізуємо банки в киплячій воді.

Готово!

Схожі рецепти