Чорна смородина протерта з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Справжнє джерело вітаміну С - Чорна смородина, перетерта з цукром. Варення вважається "живим", в ньому багато вітаміну С, необхідного для зміцнення імунітету в осінні і зимові дні.
Якщо у вас в наявності є чорна смородина, обов'язково подбайте про себе і своїх близьких, приготувавши з нього "живе" варення, яке можна зберігати на холоді протягом півроку і додавати його в чаї, морси, подавати з млинцями, оладками і іншої солодкої і несолодкої випічкою. Особливо смачно воно з ароматним гарячим чаєм.
- Чорна смородина - 200 грам
- Цукор - 120 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте ягоди чорної смородини і обсушити їх на паперовому рушнику видаляючи зайву вологу - вона вам не буде потрібно. Чи не промокнув ягоди ви ризикуєте тим, що варення може "заграти" . Висипати смородину в глибоку миску або ємність з високими бортиками, додайте дві третини цукрового піску. Третина цукру залиште для створення "повітряної пробки" .
Ретельно протріть ягоди, щоб вони все випустили сік. Якщо любите Пюріровать варення, схоже на джем, то скористайтеся подрібнювачем. Якщо любите щоб в ласощах траплялися ягідки, то використовуйте звичайну вилку.
Як тільки цукор практично розчиниться і все ягідки лопнуть - заготовка вважається готової.
Розкладіть її в сухі, чисті баночки практично до плічок ємностей, але не до верху.
Засипте до країв ємності цукровим піском, створюючи повітряний заслін. Цукор вбере в себе надлишки смородинового соку. Щільно закрутіть кришкою ємність і помістіть на холод.
Отримуйте баночку з заготівлею в міру необхідності і балуйте себе смачним варенням.