Червона смородина з цукром (варення)
(покроковий рецепт з фото)
У цьому році у нас на дачі прямо урожай червоної смородини. На наступний рік запаслися всілякими заготовками, про одну з яких хочу вам розповісти. Читайте і позначайте в свої записники.
Неймовірно простий рецепт розповість, як приготувати червону смородину у власному соку. Таке кисло-солодке варення сподобається і дорослим, і дітворі. Чудово допоможе при застуді в зимові морози і поповнить організм корисними властивостями і вітамінами не гірше, ніж малинове варення. Дуже рекомендую подавати варення з червоної смородини до млинців, оладок або панкейк.
- Червона смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода очищена - 1 Склянка
Промийте смородину через друшляк, дайте їй просохнути на паперовому рушнику.
Подготовьте смородину, видаліть гілочки і виберіть стиглі плоди.
У каструлю покладіть ягоди, насипте цукор і додайте воду, акуратно перемішайте.
Поставте варитися на повільний вогонь, час від часу помішуйте і знімайте піну.
З моменту закипання ягід в сиропі варіть 10 хвилин на повільному вогні.
Готове варення розливайте по заздалегідь приготовленим стерилізованих банках. Закупорте металевими кришками і залиште остигати, укутавши ковдрою.