Рецепт Червона смородина з цукром (варення) фото

Червона смородина з цукром (варення)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Ягоди, Смородина, Цукор, Червона смородина
Дієтичне харчування, Для діабетиків
На святковий стіл, Фуршет
Заготовки, Варення

У цьому році у нас на дачі прямо урожай червоної смородини. На наступний рік запаслися всілякими заготовками, про одну з яких хочу вам розповісти. Читайте і позначайте в свої записники.

Неймовірно простий рецепт розповість, як приготувати червону смородину у власному соку. Таке кисло-солодке варення сподобається і дорослим, і дітворі. Чудово допоможе при застуді в зимові морози і поповнить організм корисними властивостями і вітамінами не гірше, ніж малинове варення. Дуже рекомендую подавати варення з червоної смородини до млинців, оладок або панкейк.

  • Червона смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода очищена - 1 Склянка
червона смородина з цукром (варення) - фото крок 1
Промийте смородину через друшляк, дайте їй просохнути на паперовому рушнику.
червона смородина з цукром (варення) - фото крок 2
Подготовьте смородину, видаліть гілочки і виберіть стиглі плоди.
червона смородина з цукром (варення) - фото крок 3
У каструлю покладіть ягоди, насипте цукор і додайте воду, акуратно перемішайте.
червона смородина з цукром (варення) - фото крок 4
Поставте варитися на повільний вогонь, час від часу помішуйте і знімайте піну.
червона смородина з цукром (варення) - фото крок 5
З моменту закипання ягід в сиропі варіть 10 хвилин на повільному вогні.
червона смородина з цукром (варення) - фото крок 6
Готове варення розливайте по заздалегідь приготовленим стерилізованих банках. Закупорте металевими кришками і залиште остигати, укутавши ковдрою.

Схожі рецепти