Смородина з цукром на зиму без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Варення з смородини без варіння або сире варення - просто джерело вітамінів у вас в банку. Ягода не піддається тепловій обробці, зберігається в прохолодному місці. Готуйте з користю і задоволенням!
Сире варення зі смородини будується протягом декількох днів, щоб уникнути процесу бродіння під час його зберігання. І нічого складного в цьому немає. Переконайтеся самі, прочитавши рецепт, як приготувати смородину з цукром на зиму без варіння. Що, цукру йде більше, ніж в звичайному варення. Але цього вимагає процес зберігання. Варення можна додавати замість цукру в чай або кашу. Приємних вам клопоту на кухні!
- Смородина чорна - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма(+ кілька ст. L. На засипку)
Смородину переберите, видаліть зіпсовані ягоди, гілочки. Промийте під холодною водою.
Розкладіть ягоду на чистий папір або рушник, дайте обсохнути.
Висипати ягоду в каструлю з нержавіючої сталі або в пластиковий таз. Додайте трохи цукру і примніть смородину Картоплем'ялки до появи соку.
Потім додайте решту цукру, перемішайте, прикрийте кришкою і залиште в кухні на 2-3 дня, періодично перемішуючи. Таким чином вам вдасться уникнути процесу бродіння під час зберігання варення. Цукор повинен повністю розчинитися.
Готове варення розлийте по стерилізованим сухим банкам, не доходячи до краю по 3 см. Зверху насипте цукор, шаром в 2 см, по необхідності протріть верх банки чистим рушником або серветкою. На поверхні потім утворюється цукрова скоринка, яка не дозволить пройти повітрю і утворитися плісняви. Закрийте чистими сухими пластиковими кришками. Зберігайте в прохолодному місці.